ΑΧΑΪΑ: Απάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Αχαϊας σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΓΝΠ

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας κ. Μαζαράκης φαίνεται ότι κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια επιμονή τις αήθεις επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση. Στηριζόμενος σε παντελώς ανυπόστατες καταγγελίες του πρώην διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, εις βάρος του οποίου πριν κάποιους μήνες οι βουλευτές της ΝΔ κατέθεταν επερωτήσεις στη Βουλή, θεωρεί ως δεδομένη την εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν την διοίκηση του νοσοκομείου. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας και από κοντά και άλλα τοπικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το χώρο της Υγείας καταγγέλλουν το ΣΥΡΙΖΑ για ότι οι ίδιοι έπραξαν, επέβαλλαν και συντήρησαν στο χώρο της Υγείας τα προηγούμενα χρόνια. Οι θιασώτες του 4-2-1 στη δημόσια διοίκηση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου βγαίνουν τιμητές των πάντων και “πέφτουν από τα σύννεφα”.

Δυστυχώς για αυτούς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δυστυχώς για αυτούς ο ελληνικός λαός δεν έχει αμνησία.

Δυστυχώς για αυτούς οι πολίτες και κυρίως όσοι προστρέχουν για φροντίδα στο δημόσιο σύστημα υγείας βλέπουν καταλαβαίνουν και νιώθουν τη μεγάλη διαφορά στην προσφορά της φροντίδας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Και αυτοί θα μας κρίνουν όλους για το τι λέμε αλλά κυρίως για το τι κάνουμε. Και αυτη η Κυβέρνηση έχει πετύχει πάρα πολλά σε όφελος των πολιτών και ειδικά των αδυνάμων και των ανασφάλιστων μέσα σε σφιχτές συνθήκες δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας δεν είχε και δεν έχει καμία εμπλοκή, συμμετοχή και παρέμβαση στην δημόσια διοίκηση και ούτε ορίζει ή καθαιρεί διοικητές και προϊσταμένους. Στη δική μας Αριστερή λογική και πολιτική πρακτική είναι ξεκάθαρη η λειτουργία του κόμματος και δεν εμπλέκεται σε αυτή της Κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης.

Δεν είμαστε εδώ για να αναπαραγάγουμε ίντριγκες και βυζαντινισμούς άλλων εποχών. Αυτά αναζητήστε τα στους κόλπους σας.

Η δημόσια διοίκηση δεν είναι κομματικό φέουδο και αυτό η κυβέρνηση, με τις επιλογές της και τις θεσμικές αλλαγές που έχει προωθήσει, το έχει αποδείξει στην πράξη. Οι αρμόδιοι υπουργοί, μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες, επιλέγουν αξιοκρατικά τα στελέχη της Διοίκησης και κρίνουν το έργο και την αποτελεσματικότητά τους.