Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ακόμη και τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων ισραηλινού και αμερικανικού ενδιαφέροντος

Τα ματωμένα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ με τους 60 νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας είχαν ενδεχομένως να προκαλέσουν αντιδράσεις και στη χώρα μας.

Ενδεικτικό είναι πως στην ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται κλιμάκωση αντιδράσεων για το αιματοκύλισμα στη Γάζα και μιλούν ακόμη και για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. «Οι… μπογιές του Ρουβίκωνα πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν σφαίρες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών που έχει χτυπήσει την Πρεσβεία του Ισραήλ ή ακόμη και βόμβες, κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε όσο η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας κλιμακώνεται» αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί.

Ηδη επανασχεδιάστηκαν και αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες του Ισραήλ και ΗΠΑ, όπως επίσης και στις κατοικίες της πρέσβειρας Ιρίτ Μπεν Άμπα και του πρέσβη Τζόφρεϊ Πάιατ, αντίστοιχα, όπως επίσης στις διπλωματικές αποστολές των δύο χωρών και στόχους ενδιαφέροντος τους.

Οι εντολές αφορούν την εγρήγορση του προσωπικού στις σκοπιές, την αύξηση των εποχούμενων περιπολιών, τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων από αστυνομικούς με πολιτικά, την ενεργοποίηση και αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.