Δύσκολα σημεία στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων παραδέχεται ανώτατος αξιωματούχος

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15.30 η πρώτη ημέρα συζητήσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς με κύριο «μενού» τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ζητήματα ενέργειας. Μετά το πέρας των επαφών ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών έλεγε πως κατά τις σημερινές συζητήσεις διαπιστώθηκαν τέσσερα – πέντε δύσκολα σημεία τα οποία, όπως είπε, θα πρέπει να επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.

Την εικόνα για την πρόοδο στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων είχε φροντίσει πάντως να δώσει νωρίτερα ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης εξαπολύωντας σε δηλώσεις του επίθεση κατά του ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις αναφορικά με την Εγνατία Οδό και το ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος».

Ο ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε παρ’ όλα αυτά ευχάριστο ότι «υπάρχει πρόοδος» στα τεχνικά κλιμάκια, γεγονός «που δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόθεση καθυστερήσεων». Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, στη συνάντηση διαπιστώθηκε πως οι ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται γενικά σε καλό δρόμο.

Για τα θέματα της ενέργειας, ο ίδιος αξιωματούχος, δήλωσε πως τα πράγματα «πηγαίνουν καλύτερα» απ’ ότι και ο ίδιος ανέμενε, σε σχέση με πριν από έξι μήνες.

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Χίλτον ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είχε μιλήσει για κατ’ αρχήν συμφωνία στα θέματα των ΝΟΜΕ και τις τιμές προμηθευτή ενώ ανοικτό είναι το ζήτημα της ΔΕΠΑ για το οποίο όμως εξέφρασε την άποψη ότι «ως το Σάββατο θα συμφωνήσουμε». Παράλληλα μίλησε και για λύση σε ο,τι αφορά τα 50 εκατ. ευρώ που έχουν παρακρατήσει τα ΕΛΤΑ απ’ τη ΔΕΗ.

Τραπεζικό σύστημα και αντικειμενικές τιμές στο αυριανό «μενού»

Αύριο αναμένεται να τεθεί και επισήμως σε επίπεδο των επικεφαλής των θεσμών οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.

Οι επαφές με τους θεσμούς θα συνεχιστούν αύριο, Πέμπτη από το πρωί με συζητήσεις μεταξύ άλλων για τα δημοσιονομικά, την υγεία, τη δημόσια διοίκηση και το τραπεζικό σύστημα.