Διψήφιο ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ ζητάει ο Ανδρουλάκης

Τον πήχη για το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές έθεσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, από τους 88,3, λέγοντας ότι πρέπει να πάρει οπωσδήποτε το άθροισμα των ποσοστών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού στις τελευταίες εκλογές (εν. 10% και κάτι) και θυμίζοντας ότι τον Μάιο του 2012, η ΔΗΣΥ είχε πάρει 13%, ποσοστό που επιτρέπει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

Τόνισε ότι αν το ΚΙΝΑΛ έχει κακή επίδοση στις επόμενες εκλογές δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, ενώ αντίθετα “αν ο λαός μας τιμήσει, θα τον τιμήσουμε και εμείς” συμμετέχοντας στην κυβέρνηση και “επιβάλλοντας τις προτεραιότητές μας”, ανεξαρτήτως αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με το αίτημα της Φ. Γεννηματά για εκλογές εδώ και τώρα σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει στη Βουλή το σχέδιό του για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και εάν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, όπως ο ίδιος πιστεύει, τότε πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές.

Αυστηρός ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κριτική του ως προς τον τρόπο λειτουργίας του Κινήματος Αλλαγής και της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα. Θύμισε ότι ο ίδιος δεν ήθελε διορισμένα όργανα και λειτουργία χωριστών κοινοβουλευτικών ομάδων, ενώ τάχθηκε εναντίον των αρχηγισμών ζητώντας “ισχυρή θεσμική λειτουργία” και καταλογίζοντας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση σε όσους συμφώνησαν στο συγκεκριμένο μοντέλο.

“Στα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως και στο σκοπιανό, η γραμμή Ποταμιού και ΔΗΣΥ πρέπει να είναι ενιαία στη Βουλή”, κατέληξε.