Λεβέντης: Προδοσία η σύνθετη ονομασία στο Μακεδονικό

Όχι” σε οποιαδήποτε συμφωνία για το Σκοπιανό, ανεξάρτητα από το αν θα προβλέπει σύνθετη ονομασία και χρήση erga omnes, λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε σε οξύτατο ύφος για το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά, χρησιμοποιώντας τη λέξη “προδοσία” – ακόμα και στην περίπτωση που θα περνούσε με αυξημένη πλειοψηφία από την Βουλή μία συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ: “Τολμούν οι Αμερικανοί να ζητήσουν από την Τουρκία, όπως ζητούν από την Ελλάδα, παραχώρηση για το Σκοπιανό; Μας θεωρούν χώρα-τσογλάνια! Ο πολιτικός μας κόσμος έδωσε το δικαίωμα να μας θεωρούν τσογλάνια. Δεν λύνεται το Σκοπιανό δια μονομερούς υποχώρησης. Μία σύνθετη ονομασία είναι προδοσία καθαρή. ‘Νοva Makedonja’ θα μείνει μόνο Μακεδονία… Τί βλακείες; Αυτά που λέει ο Τσίπρας; Και μέσα του ο Τσίπρας ξέρει ότι είναι προδοσία. Είναι μονομερής υποχώρηση και εγώ θα αντιδράσω στη Βουλή… Με 500 να περάσει (από τη Βουλή) θα είναι προδοσία”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Βασίλης Λεβέντης σχολίασε με καυστικό τρόπο τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου σε σχέση με την Β’Αθηνών καθώς και την πρόταση της ΝΔ για ψήφο στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό: “Ο καθένας λέει τη μπούρδα του. Λυπάμαι για τον Μητσοτάκη, που ενώ γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εκλογικοί κατάλογοι για τους ομογενείς, θέτει ένα τέτοιο θέμα. Ενώ ξέρει ότι δεν μπορεί να γίνει. Μόνο και μόνο για να του πει ο Τσίπρας όχι και να αρχίσει η πόλωση. Αυτά τα δύο κόμματα μπουρδολογούν, με μονο στοιχείο να οξύνουν το κλίμα και να υπάρχει πόλωση”.