ΑΧΑΪΑ: Σήμερα οι εκλογές για πρώτο Δ.Σ στον νεοσύστατο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Υγειονομικών

Μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από καιρό στην Πάτρα είχε αίσιο τέλος. Μία μεγάλη ομάδα συνταξιούχων υγειονομικών απέκτησε συνδικαλιστική οργάνωση.

Ήδη από 5 Μαρτίου το Πρωτοδικείο Πατρών έχει αναγνωρίσει ένα νέο Σωματείο. Κοινό σημείο όλων αυτών είναι ότι παίρνουν σύνταξη από το ίδιο Ασφαλιστικό Ταμείο, που εν προκειμένω είναι το Τ.Σ.Α.Υ. (Ταμείο Συντάξεως Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών). Σε αυτό υπάγονται οι ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι. Έτσι μαζί με την προϋπόθεση να υποβάλουν φορολογική δήλωση σε Δ.Ο.Υ. του νομού Αχαΐας δημιουργήθηκε ο “Σύνδεσμος Συνταξιούχων Υγειονομικών Αχαΐας” (Σ.Σ.Υ.Α.) με σήμα τον γνωστό ιατρικό όφι.

Ο Σύνδεσμος στεγάζεται, φιλοξενούμενος δωρεάν, στα γραφεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας – Παντανάσσης 70-72 στη Πάτρα. Τηλέφωνο είναι: 2610223585 και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ssya2016@yahoo.gr

Διαβάζοντας το καταστατικό του Συνδέσμου διακρίνουμε στους σκοπούς του, μεταξύ των άλλων, ότι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά και ανιδιοτελώς σε προγράμματα υγείας, εφ όσον κληθούν, που διοργανώνουν επίσημες Αρχές ( Υπουργείο Υγείας, Περιφέρεια, Δήμος, Ιατρικοί Σύλλογοι κ.λ.π. ), να συσφίξουν τις σχέσεις μεταξύ των, να προβάλουν και να προσπαθήσουν για λύσεις στα συνταξιοδοτικά τους προβλήματα και αιτήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τέτοιος Σύλλογος είναι ο πρώτος που δημιουργείται στη επαρχία πανελλαδικά. Αντίστοιχος Σύλλογος υπάρχει μόνο στην Αθήνα.

Ήδη έχουν αρχίσει προσπάθειες ενημέρωσης και άλλων συνταξιούχων για μαζικοποίηση του Συνδέσμου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Στη προσπάθεια συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι πρώην πρόεδροι των αντιστοίχων Συλλόγων. Δημ. Σιαμπλης (ιατρικός), Γερ. Αρβανιτάκης, Αναστ. Αττιλάκος (Οδοντιατρικός), Σπυρ. Αλεξανδρόπουλος (Φαρμακευτικός).

Έχει κανονιστεί μάλιστα συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων και γνωριμία ιδρυτικών και νέων μελών τη ΤΡΙΤΗ 24/4 και περί ώρα 12ην μεσημβρινή στο καφέ-μπιστρώ LENNON (στοά Πλατείας Γεωργίου και Βούρβαχη).

Οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, που θα αναλάβει δράση έχουν προσδιοριστεί για σήμερα  15/5. Στις εκλογές αυτές μπορεί να είναι υποψήφιοι εκτός από τα ιδρυτικά μέλη και όποιο από τα νέα μέλη επιθυμεί, αρκεί να υποβάλει αίτηση μέχρι τις 10/5. Επίσης στη διάρκεια των εκλογών μπορούν να ψηφίσουν και τα μέλη που θα εγγραφούν αυθημερόν.

Ερωτηθείς σχετικά το μέλος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπαγιαβής δήλωσε: “Ήταν μία ιδέα που ξεκίνησε από μερικούς σκαπανείς και βρήκε αμέσως ανταπόκριση και αγγελιάστηκε από τους συναδέλφους συνταξιούχους. Ξεκινήσαμε με τον αριθμό των ιδρυτικών μελών που προβλέπει ο νόμος και αυξανόμεθα γρήγορα πλησιάζοντας τον τριψήφιο αριθμό. Μέχρι τις εκλογές θα είμαστε πάρα πολλοί.

Συμμετέχουν στη προσπάθεια όλοι οι συνταξιούχοι πρώην Πρόεδροι του Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού Συλλόγου. Νομίζω ότι ήταν κάτι που έλειπε και έπρεπε να γίνει, αν δούμε μάλιστα ότι υπάρχουν εν ενεργεία συνταξιοδοτικοί Σύλλογοι με πολύ λιγότερα μέλη. Πιστεύω ότι το πρώτο μας Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναδειχθεί από τις εκλογές στις 15/5 θα συνεχίσει δυναμικά κι σύντομα θα είναι ένας ζωντανός φορέας στη πόλη μας.”