Θεοδωράκης: Η Τουρκία “παίζει καθυστερήσεις” στο Κυπριακό λόγω εκλογών

Υποστηρίζουμε μια Κύπρο ενωμένη, με δικαιώματα για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, μια χώρα υπό τη σκέπη της Ευρώπης, και όχι υπό την απειλή των τουρκικών στρατευμάτων, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Πρόσθεσε πως είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, η Τουρκία πηγαίνει για εκλογές και “προφανώς μέχρι τότε θα παίζει καθυστέρηση”.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως είχαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση και πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε για όλες τις πτυχές του Κυπριακού, υπογραμμίζοντας πως «η θέση μας παραμένει στο πλευρό του».

«Είμαστε βέβαια σε μια δύσκολη περίοδο. Η Τουρκία πηγαίνει για εκλογές. Προφανώς μέχρι τότε θα παίζει καθυστέρηση. Ελπίζουμε αμέσως μετά τις τουρκικές εκλογές οι Τουρκοκύπριοι με τον ηγέτη τους τον Ακιντζί και η Κυπριακή Δημοκρατία με τον Αναστασιάδη να βρουν ένα δρόμο για να συνεχίσουν να συνομιλούν και να φέρουνε άμεσα αποτελέσματα, για το καλό και των Ελληνοκυπρίων αλλά και των Τουρκοκυπρίων», είπε ο κ. Θεοδωράκης.