ΝΔ σε Σκουρλέτη για κατάτμηση της Β’ Αθηνών: Πρώτα χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

Λύση πακέτο θέλει η Νέα Δημοκρατία για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα μετάσχουν σε οποιαδήποτε συνάντηση.

«Μέχρι να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρότασή μας για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν θα μετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση, όπως αυτήν την οποία επιθυμεί να προκαλέσει ο κ. Σκουρλέτης για επικοινωνιακούς λόγους», αναφέρουν πηγές από την Πειραιώς.

Νωρίτερα υπενθυμίζεται ότι επιστολή σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και τα προσκαλεί σε συνάντηση την προσεχή Πέμπτη, με θέμα συζήτησης τον εκλογικό νόμο και το «σπάσιμο» μεγάλων περιφερειών, όπως η Β’ Αθήνας και το Υπόλοιπο Αττικής. Υπέρ της κατάτμησης τάσσεται η ΝΔ με την προϋπόθεση, όμως, να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, «προς τα Κοινοβουλευτικά Πολιτικά Κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και τα Γραφεία των Προέδρων και των Γραμματέων τους, απεστάλη σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, η επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με την οποία προσκαλούνται την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε διακομματική συνάντηση εργασίας, με σκοπό την παρουσίαση της σχετικής πρότασης που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική («υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών».