Η ΝΔ απαντά στο Μαξίμου για τη Β’ Αθηνών: «Καλώς τους κι ας άργησαν»

Στην αντεπίθεση πέρασε πριν από κλίγο η ΝΔ σε ότι αφορά το θέμα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών. Η Πειραιώς σημειώνει ότι την πρόταση αυτή η ΝΔ την έχει καταθέσει δύο φορές ήδη απο το 2016 και ότι ο πρωθυπουργός… «παριστάνει ότι την ακούει για πρώτη φορά».

«Κακομαθημένα παιδιά δεν είναι εκείνα που θέλουν να δώσουν στους Ελληνες του εξωτερικού το αυτονόητο δικαίωμα της ψήφου, αλλά εκείνα που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι σε μια δημοκρατία οι καρέκλες της εξουσίας δεν είναι μόνιμες» σημειώνει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Αναλυτικά στην απάντησή της στο Μέγαρο Μαξίμου, η ΝΔ αναφέρει:

«Καλώς τους κι ας άργησαν.

Με καθυστέρηση 36 ωρών ο πρωθυπουργός έλυσε την αμήχανη σιωπή του χωρίς, ωστόσο, και πάλι να πει αν συμφωνεί με την πρόταση της Νέα Δημοκρατίας -μαζί με την κατάτμηση της Β Αθήνας- να δοθεί επιτέλους το δικαίωμα της ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού και κυρίως σε όσους έφυγαν στη διάρκεια της κρίσης.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του κ. Τσιπρα θα του θυμίσουμε οτι την πρόταση αυτή η ΝΔ την έχει καταθέσει δύο φορές ήδη απο το 2016, ενώ ακόμη και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης είχε δεσμευθεί σε ανύποπτο χρόνο να την προωθήσει το συντομότερο θεωρώντας την αυτονόητη. Ο ίδιος ωστόσο ο κ. Τσιπρας παριστάνει και σήμερα ότι την ακούει για πρώτη φορά, καλώντας τη ΝΔ να λάβει θέση μόνο για την κατάτμηση της Β Αθήνας, παραβλέποντας ότι και αυτή υπάγεται στην πάγια πρόταση της.

Υ.Γ Κακομαθημένα παιδιά δεν είναι εκείνα που θέλουν να δώσουν στους Ελληνες του εξωτερικού το αυτονόητο δικαίωμα της ψήφου, αλλά εκείνα που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι σε
μια δημοκρατία οι καρέκλες της εξουσίας δεν είναι μόνιμες και επιστρατεύουν κάθε μέσο για να τις κρατήσουν λίγο ακόμη».

advertisement