(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το 15ο Νηπιαγωγείο με τον Μαρσύας και τη Νύμφη που έχουν στενοχωρηθεί

Η πλατεία Γεωργίου, η καρδιά της πόλης μας, γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές την Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου. Τα νήπια και προνήπια του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών και οι φίλοι τους από το 17ο Νηπιαγωγείο Πατρών ένωσαν τις φωνές τους, τραγούδησαν , έπαιξαν και ζωγράφισαν με ένα μοναδικό τρόπο, παρέα με την εξαιρετική καθοδήγηση και έμπνευση της Δήμητρας Ηλιοπούλου.15ο Νηπιαγωγείο: Ο Μαρσύας και η Νύμφη έχουν στενοχωρηθεί
«Εκφράσαμε τα θέλω της πόλης μας, τα όνειρά μας, και ζητήσαμε τον επαναπατρισμό του Μαρσύα» μας λένε οι μικροί πρωταγωνιστές, τους οποίους θαύμασαν μαμάδες και μπαμπάδες, παππούδες και γιαγιάδες και ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.
«Ακούστε μας, αγαπητέ κύριε δήμαρχε» είπαν οι μικροί μαθητές και πρόσθεσαν: «Εμείς, οι μικροί σας φίλοι, θέλουμε να σας ζητήσουμε να διαβιβάσετε αίτημα επιστροφής του Σειληνού Μαρσύα στην Πάτρα μας, γιατί εδώ ανήκει, στην Ελλάδα τη σπουδαία, στους Ελληνες, στην Πάτρα την ωραία και τον πατρινό λαό και σας παραδίδουμε το κλειδί της αγάπης και του νηπιαγωγείου μας!».
Ακούστε κι εσείς, πολίτες…
Μην περπατάτε αδιάφορα /Σηκώστε το κεφάλι/
Και δέστε και θαυμάστε/ Της Πάτρας το καμάρι.
Σιντριβάνι με ιστορία /Θαυμαστή και ξακουστή/
Εχει ετούτη η πλατεία /Και η πόλη μας η ευρωπαϊκή.
Πρέπει όλοι να φροντίσουμε /Να μαθευτεί η ιστορία η μεγάλη/
Και το νεράκι από τους γρύπες /Να τρέχει με καμάρι.
Ο Μαρσύας ο σπουδαίος/Και η Νύμφη η Πηγή/
Εχουν στενοχωρηθεί πολύ/Που ξεχάσαμε την ιστορία/
Της πόλης και τα γλυπτά μαζί .
Ελάτε όλοι μπορούμε/
Να ξυπνήσουμε το παρελθόν/Να φωτίσει το παρόν/
Και να λάμψει το μέλλον /Ως ήλιος λαμπερός/
στην Ελλάδα που αγαπάμε/και στον κόσμο τον τρανό.
Κοντά στους μικρούς μαθητές μας βρέθηκαν επίσης:
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανάκος, ο οποίος στάθηκε πολύτιμος βοηθός στο έργο μας με το βιβλίο του «Πάτρα 19ος αιώνας: Μια πλατεία μύθος σε μια παγκόσμια πόλη».
«Θέλουμε τον Μαρσύα πίσω, στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας».
Το αίτημα υπογράφουν τα νήπια και τα προνήπια μαζί με το διδακτικό προσωπικό του 15ου και του 17ου Νηπιαγωγείου Πατρών και την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Γεωργία Παγανιά, η οποία ήταν η ψυχή της εκδήλωσης και η υπεύθυνη του προγράμματος Teachers 4 Europe: «Σιντριβάνι και νερό …… όνειρο Ευρωπαϊκό».