(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Στον Δήμαρχο οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 10ου Γυμνάσιου

Το δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη συνάντησαν στο Δημαρχείο οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 10ου Γυμνάσιου Πάτρας (Ζαρουχλέικα) και είχαν την ευκαιρία να του πάρουν μια αποκλειστική συνέντευξη για τη σχολική τους εφημερίδα. Οι μαθητές υλοποιούν φέτος περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα: «Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον-Τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης» και έχουν ήδη εκδώσει τα δύο πρώτα φύλλα της μαθητικής τους εφημερίδας «Το δέκατο» ενώ ετοιμάζουν το τρίτο, στο οποίο και θα δημοσιευτεί η συνέντευξη του κ. Δημάρχου.
Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές αναφέρουν:
«Απλός καταδεχτικός και πολύ υπομονετικός ο κ. Δήμαρχος αφού μας καλωσόρισε στο Δημαρχείο μας χαιρέτησε όλους έναν-έναν και απάντησε πρόθυμα και πάρα πολύ αναλυτικά σε όλες μας τις ερωτήσεις. Τον ρωτήσαμε για το σχεδιασμό του Δήμου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, ενώ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ να βρει τρόπο προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα μετατροπής του τηγανέλαιου σε βιοντήζελ στα σχολεία της πόλης.

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου στη συνοικία μας (Ζαρουχλέικα), ενώ δεν απέφυγε να μας απαντήσει εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος. Μας μίλησε επίσης για τα παιδικά του χρόνια για τις ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές του στο Δημαρχείο και μας αποκάλυψε πως «Δήμαρχος είναι αυτός που έχει τα λιγότερα δικαιώματα και τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις».

Στο τέλος της συνάντησης, αφού τον ευχαριστήσαμε για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, του επιδώσαμε ένα υπόμνημα ζητώντας τη βοήθειά του για να τοποθετηθούν παγκάκια και ράμπα στήριξης ποδηλάτων στο σχολικό μας προαύλιο, να επισκευαστεί η στέγη, η οποία βάζει νερά όταν βρέχει, καθώς και να καθαριστούν τα φρεάτια.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Δημάρχου στο φύλλο της εφημερίδας «Το δέκατο» που θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα.