Γεωργιάδης: Δεν βλέπω λύση στο Σκοπιανό-«Αστείο» το αναπτυξιακό σχέδιο Τσακαλώτου

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

«Δεν έχω ακούσει από την πλευρά των Σκοπιανών για λύση erga omnes στην ονομασία τους. Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζονται οι συζητήσεις. Δεν βλέπω λύση στο Σκοπιανό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο epsilontv.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αστείο» το αναπτυξιακό σχέδιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ για το αν θα στηθούν πρόωρες κάλπες σχολίασε:

«Αν αποφασίσει ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές φέτος, θα υποσχεθεί τα πάντα, ακόμα και την μάνα και τον πατέρα του. Η περικοπή των συντάξεων που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2019 είναι έργο Τσίπρα».

Τέλος, σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση αύριο, απάντησε: «Θα εφαρμόσουμε την περικοπή των συντάξεων καθώς είναι ψηφισμένα μέτρα. Η ελληνική οικονομία πρέπει να τρέξει, γιατί αν δεν τρέξει θα πεινάσουμε όλοι».

advertisement

1 Comment on "Γεωργιάδης: Δεν βλέπω λύση στο Σκοπιανό-«Αστείο» το αναπτυξιακό σχέδιο Τσακαλώτου"

 1. Πετρος Πετρακης | Μάιος 14, 2018 at 08:58 |

  Υπαρχουν 2 ουσιαστικα θεματα ταυτοτητων στο πρόβλημα:
  Το πρωτο πηγαζει απο την συνταγματικη εφαρμογή (erga omnes) του νέου ονόματος του κράτους και θα πρέπει να αφορά τους επιθετικους προσδιορισμους, όπως τα προίοντα, αλλα και την την εθνικότητα (Η εθνικότητα αφορά τους πολίτες της χώρας ανεξάρτητου εθνότικής προέλευσης, πχ Σλαβους, Αλβανους Τουρκους) και αρα την αναγραφή της στα διαβατήρια. Αν πχ το νέο ονομα είναι Gornamacedonia, τα προϊόντα και η εθνικότητα των πολιτων (Αρθρο 4 του Σκοπιανου συνταγματος) θα ακολουθεί το όνομα και θα είναι Gornamacedonians/an.

  To δεύτερο κομμάτι της ταυτότητας αφορά την εθνοτικη ταυτότητα, κάτι που εναγωνίως επιζητα η σκοπιανη πλευρά και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι το σλαβικό κομμάτι των πολιτων της πΓΔΜ, αυτο που έχει δημιουργήσει και το πρόβλημα.
  Μεσα στο Σύνταγμα τους ρητα αναφέρεται τόσο στο προοίμιο όσο και σε άλλα άρθρα του όπως το 4,7,49 και οτι στη «Μακεδονια» ζουν «Μακεδόνες», Αλβανοί, Βλάχοι, Τούρκοι και αλλοι λαοι και ομιλείται η «Μακεδονική». Η εθνοτική ταυτότητα αναφέρεται και στον εθνικό τους ύμνο ο οποίος περιλαμβάνεται ρητα στο αρθρο 5 του Συντάγματος του και ο οποίος βρίθει αναφορών στους στιχους του σε «Μακεδόνες και Μακεδονία».

  Αν ισχύουν οτι η Ελλάδα κάνει παραχώρηση στην εθνοτική ταυτότητα, αυτο θα αποτελεσει τη μεγαλύτερη ταφόπλακα για την Ελλάδα. Δεν αποτελλει θεμα ατομικόύ αυτοπροσδιορισμου όταν κατι αναγραφεται στο Συνταγμα σου.Δε θα πρεπει η Ελλάδα να αποδεχθει σε οποιοδηποτε νομικό κέιμενο της πΓΔΜ η εθνοτική ταυτοτητα να είναι Μακεδονική, διοτι τότε είναι σαν να απεμπολλει το κύριο επιχειρημα της οτι η χρηση του ονοματος Μακεδονια και των επιθετων Μακεδονικός/η/ο είναι οχημα αλυτρωτισμου καθως περιλαμβανουν αναφορά στη γεωγραφική Μακεδονια το 50% της οποιας ανηκει στην Ελλάδα. Φανταστειτε στα πολυπαθα βαλκανια το κρατος αυτο να ομοσπονδιοποιηθει με ενα κομματι του πλεον ως «Mακεδονια με Μακεδόνες πολιτες», ή να υπάρξει αποσχιση των βορειοδυτικων κομματιων του οπου το αλβανικο στοιχειο εχει την πλειοψηφια. Τοτε το εναπομείναν κρατος θα εχει το δικαιωμα να λεγεται οπως και η αναγραφόμενη εθνοτική ταυτοτητα του Σλαβικου πληθυσμου, την οποια η Ελλαδα θα εχει αφησει να ειναι μακεδονικη.
  Η Ελλαδα δε θα εχει πλεον κανενα μετρο πιεσης αφου ηδη το νεο διαδοχο κρατος θα εχει ενταχθει στου Ευρωατλαντικους δεσμους

  Πέτρος Πετράκης
  Ονοματολογικο
  https://www.youtube.com/watch?v=tBMJHcahK6k

Comments are closed.