(Φωτο)-Μία Αιγιώτισσα chef ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου

Η Αιγιώτισσα chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου εκπροσωπεί την Ελλάδα στον τελικό του διαγωνισμού Young Chef της San Pelegrino που έχει στόχο να αναδείξει τον κορυφαίο chef στον κόσμο.

Η Κωνσταντίνα θα παρουσιάσει το πιάτο με την ονομασία «Ελλήνων Γεύσεις» (φωτό παρακάτω) που αποτελεί μια ομαδική προσπάθεια ανάδειξης του Μεσογειακού πολιτισμού αλλά και του Ελληνικού πνεύματος με πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Ελλάδα και υλικά που ενέπνευσαν την ιστορία και εμπεριέχουν ευεργετικές ιδιότητες όπως οινολάσπη, αρχαία βότανα αλλά και στοιχεία από τα 3 δώρα των μάγων στον Ιησού: Χρυσό, Σμύρνα και Λιβάνι. Όλα αυτά σε ένα πιάτο που έχει φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Τζάρος και είναι επηρεασμένο από την Κυκλαδίτικη τέχνη και την Θεά Δήμητρα, πρέσβειρα της γονιμότητας και της ευφορίας!

 


Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της είχε πει χαρακτηριστικά: «Στόχος στην αποτύπωση της μαγειρικής μου είναι να μπορέσω προκαλέσω την ανάμνηση και τα βιώματα μου, όπως αυτά προέρχονται κατά κύριο λόγο από την παιδική μου ηλικία. Δεν ξεχνώ τις μυρωδιές και τις περιηγήσεις στα βουνά της Πελοποννήσου όπου συνέλεγα άγρια χόρτα και βότανα μαζί με την γιαγιά μου !»
Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται και η στήριξη όλων μας προκειμένου να κερδίσει το βραβείο κοινού, κάτι που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας πολύ εύκολα απλά πατώντας ΕΔΩ!
Αν μη τι άλλο είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας και σε συνδυασμό με το γεγονός πως είναι Αιγιώτισσα αλλά και η μοναδική κοπέλα από τις χώρες της Μεσογείου κάνει ακόμα πιο σημαντική αυτή τη προσπάθεια της νεαρής Κωνσταντίνας.
*Ο διαγωνισμός λήγει αύριο Σάββατο 12 Μαΐου και γι αυτό θα πρέπει να βιαστούμε και να δώσουμε έμπρακτα τη δική μας στήριξη.