ΦΩΤΟ: Η Παναχαΐκή κλείδωσε την 3η θέση νικώντας την Σπάρτη με 2-1

Πολύ καλύτερη η Παναχαϊκή κέρδισε δίκαια με 2-1 τη Σπάρτης και θέλει ένα βαθμό πλέον για να τερματίσει οριστικά στην τρίτη θέση του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.
Μουστακόπουλος, Φωτάκης, Κυνηγόπουλος οι κορυφαίοι των νικητών.
Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή ήταν εμφανώς ανώτερη και έφτανε πολύ εύκολα στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο της έλειψε η ουσία στην τελική προσπάθεια.
Οι Αχαιοί είχαν αρκετές καλές ευκαιρίες, με χαρακτηριστικότερη το δοκάρι που σημάδεψε ο Μουστακόπουλος στο 30′ με μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ, δεν κατάφεραν όμως να βρουν δίχτυα και, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσχυσε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.
Έτσι, ο Φουρτάδο στο 44′ νίκησε τον Λουμπαρδέα και άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, σε καίριο χρονικό σημείο μάλιστα.
Στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Οφρυδόπουλου ήταν και πάλι ανώτεροι, για να φανούν και πιο εύστοχοι.
Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να κρατήσουν το υπέρ τους 0-1, γρήγορα όμως λύγισαν στην πίεση των «κοκκινόμαυρων», οι οποίοι ισοφάρισαν αρχικά με κεφαλιά του Μωραΐτη στο 61′, ενώ στο 64′ ήταν ο Μουστακόπουλος εκείνος που ολοκλήρωσε την ωραία ενέργεια του Πολίμου και χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Πάτρας.
Οι γηπεδούχοι κατέβασαν… ταχύτητα μετά το 2-1, δεν απειλήθηκαν διόλου από τους Λάκωνες και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουκουλάς του Συνδέσμου Λέσβου με βοηθούς τον Καραλή του Συνδέσμου Ηλείας και τον Τσιλίκα του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.
Κίτρινες: 66′ Mουζακίτης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Ντάσιος (65′ Πολυχρόνης), Λουμπαρδέας, Σωτηράκος, Πολίμος, Φωτάκης, Μουστακόπουλος, Πλέγας, Μασούρας (58′ Αποστολόπουλος), Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης (80′ λ. τρ. Αντωνακόπουλος).
ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Σάββα, Δοδοντσάκης (55′ λ. τρ. Βοσνακίδης), Νιάρος, Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Γραικός (73′ Δεινόπαπας), Καζβιρόπουλος (46′ Μουζακίτης), Φουρτάδο, Γουόρντεν.