Η Νέα Δημοκρατία είναι δική σου…διαμόρφωσέ την!

Η μέρα της σημαντικότερης θεσμικής εκλογής μετά την εκλογή προέδρου για τη Νέα Δημοκρατία έφτασε…Oι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών οργανώσεων αποτελούν άλλωστε διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά της παράταξης γιατί είναι αυτοί που καλούνται να τη στηρίξουν και να τη διευρύνουν στην «πραγματική» κοινωνία αλλά και λειτουργούν ως ακρογωνιαίος λίθος, καθώς επωμίζονται το βάρος της μαζικής μεταφοράς των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών στις αίθουσες που συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος με σκοπό την ορθότερη και δικαιότερη στοιχειοθέτηση προτάσεων και λύσεων.

Το πρωί της Κυριακής θα στηθούν σε όλη τη χώρα 339 κάλπες για μια εκλογική «μάχη» που δεν μπορεί να έχει χαμένους. Πάνω από 155.000 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή ύψους 12 ευρώ αποκτώντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα της συμμέτοχής στις διαδικασίες αρχαιρεσίας των ΔΗΜ.Τ.Ο και ΝΟ.Δ.Ε.

Δεν μπορούμε επίσης να παραβλέψουμε το γεγονός ότι 27.896 μέλη εγγράφηκαν για πρώτη φορά στα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας, αριθμός που αποδεικνύει την ανάκτηση του ενδιαφέροντος των ενεργών πολιτών προς το κόμμα, πολλώ δε μάλλον που η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ανήκουν στην παραγωγικότερη ηλικιακή ομάδα, αυτή των 25-54 ετών. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα για όλους εμάς τους Νεοδημοκράτες.        

Σε ότι αφορά το πώς θα ψηφίσουμε… Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Κυριακή 13 Μαΐου από τις 09:00πμ και θα διαρκέσει έως τις 07:00μμ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ΜΟΝΟ στο εκλογικό κέντρο της τοπικής στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Για την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης.

Δεν είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους. Σε κάθε κάλπη είναι εγγεγραμμένοι κατά μέσο όρο περισσότεροι από 2.500 πολίτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν στην ειδική πλατφόρμα που θα βρουν στο site https://ekloges.nd.gr να ενημερωθούν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα πρέπει να προσέλθουν για να ψηφίσουν, πληκτρολογώντας το επώνυμο και τον αριθμό της κάρτας μέλους αλλά και να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία.

Η επιτυχία της διαδικασίας είναι υποχρέωση όλων μας, έτσι κι από μεριάς μου πιστεύω πως πρέπει να στηρίξουμε καθολικά την προσπάθεια ανανέωσης που κάνει ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ελάτε όλοι μαζί να φτιάξομε τη Νέα Δημοκρατία που αξίζει αυτός ο τόπος.

Η Νέα Δημοκρατία είναι δική σου…διαμόρφωσέ την!!

Γρηγόρης Κοντοδήμος