(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Σήμερα η κηδεία του Παναγιώτη Τσαρούχη που τον καταπλάκωσε τρακτέρ – Πολλά τα συλλυπητήρια μηνύματα αιρετών και φορέων για το χαμό του

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην περιοχή της Αιγιάλειας, ο αναπάντεχος, όσο και τραγικός χαμός του 44χρονου Παναγιώτη Τσαρούχη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών. Το θύμα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε, ενώ εκτελούσε αγροτικές εργασίες στα κτήματά του στο Ανω Διακοπτό, το βράδυ της Πέμπτης και σκοτώθηκε. Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλεας ενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν ο 44χρονος υπέκυψε αμέσως ή όχι. Πάντως, βρέθηκε αρκετή ώρα μετά την ανατροπή.
Ο Παναγιώτης Τσαρούχης γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στο Ανω Διακοπτό, ενώ μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά διέμενε στο Αίγιο. Ασχολείτο κυρίως με την καλλιέργεια αμπελιών, σταφίδων και ελιών. Ηταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην Παναιγιάλειο Ενωση Συνεταιρισμών Αιγίου (ΠΕΣ) και τοπικός σύμβουλος στο Ανω Διακοπτό. Ακόμα, ο εκλιπών το 2014 είχε συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποφήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο ΙΝ Αγίου Αθανασίου Αιγίου, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 11 π.μ.. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο της ιδιαίτερης πατρίδας του, στο Ανω Διακοπτό.

Την βαθιά του θλίψη για τον τραγικό θάνατο του Παναγιώτη Τσαρούχη, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Συγκεκριμένα σε μήνυμά του ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε:

«Μας γεμίζει με οδύνη η απώλεια του Παναγιώτη Τσαρούχη, ενός αγωνιστή της ζωής, ενός νέου αγρότη, που καθημερινά πάλευε να καλλιεργήσει την γη του και να ζήσει την οικογένειά του.
Ενός δημοκρατικού πολίτη, που συμπαρατάχθηκε μαζί μας στις περιφερειακές εκλογές του 2014, ως υποψήφιος με τον συνδυασμό μας «Δικαίωμα στην Πρόοδο».
Ενός ανθρώπου με βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, με ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Με μεγάλο αγωνιστικό παρελθόν ως αγροτοσυνδικαλιστής και εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγο και τα παιδιά του για την μεγάλη τους απώλεια, αλλά να θυμούνται πάντα πως ο Παναγιώτης Τσαρούχης , παρά το τόσο γρήγορο πέρασμά του από την ζωή, άφησε βαθιά το στίγμα του στην τοπική κοινωνία».

Τα Διοικητικά Συμβούλια και το Προσωπικό της ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΏΝ και της ΣΚΟΣ εκφράζουν την βαθύτατη οδύνη τους για τον τόσο πρόωρο και αδόκητο χαμό του εξαιρετικού ανθρώπου και αγαπητού συναδέλφου Παναγιώτη Τσαρούχη.

Η απώλεια για τις οικογένειες της Π.Ε.Σ. και της Σ.ΚΟ.Σ. είναι τεράστια και το κενό του δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στη σύζυγο, τα τέκνα και τους γονείς του.

ΤΑ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος φίλου και συνεργάτη Παναγιώτη Τσαρούχη για την αδόκητη απώλειά του.

«Ο Παναγιώτης Τσαρούχης υπήρξε ένα εξαίρετος και αξιόλογος συμπολίτης μας. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα με έντονη κοινωνική δράση, υπευθυνότητα και ενδιαφέρον για το καλό του τόπου μας. Εκπροσωπούσε επάξια την τοπική κοινωνία σε όποιον τομέα είχε επιλεγεί. Προσωπικά τον γνώρισα στις εκλογές του 2014 που δώσαμε μαζί έναν αγώνα και είχα την ευκαιρία να καταλάβω πόσο αξιόλογος , ευγενής και καλοσυνάτος άνθρωπος υπήρξε. Εκφράζω την ειλικρινή συμπαράστασή μου στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικογένειά του, οικείοι και φίλοι του αγαπημένου συνανθρώπου μας.»

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγιαλείας (ΕΣΟΧΑΑ)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγιαλείας (ΕΣΟΧΑΑ) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του στους οικείους του για το θάνατο του μέλους του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ
Και Ψηφίζει:
• Να παρασταθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στον Άγιο Αθανάσιο Αιγίου
• Να διατεθεί το ποσό των 200,00€ στην μνήμη του στα ιδρύματα ΕΚΑΜΕ Αιγίου και Χαμόγελο του Παιδιού
• Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο