ΠΑΤΡΑ: WOYZECK στο Θέατρο Λιθογραφείον – Κάθε Σάββατο-Κυριακή του Μαίου

Ο Φράντς Κρίστιαν Βόυτσεκ είναι ένας φτωχός στρατιώτης  που έχει αποκτήσει  ένα παιδί με την Μαρία χωρίς «την ευλογία της Εκκλησίας» . Κάνει όλα τα θελήματα και υπομένει τα πάντα προκειμένου να στηρίξει την οικογένεια του.  Υπακούει στις προσβολές του Λοχαγού του, υπομένει τα βασανιστήρια του Γιατρού του στρατού  και παρόλο που η λογική του σιγά σιγά κλονίζεται ο Βόυτσεκ μένει ψύχραιμος. Όταν όμως η Μαρία θα τον αφήσει για  έναν άλλον άντρα , ο Βόυτσεκ  αλλάζει πρόσωπο,   παίρνει ένα μαχαίρι στα χέρια του και ζητάει δικαιοσύνη.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα ο  Georg Buchner  γράφει  την πρώτη τραγωδία του προλεταριάτου . Ένα έργο που μοιάζει πιο πολύ με κινηματογράφο παρά με θέατρο. Ο Βόυτσεκ του Μπύχνερ  είναι πρώτος ήρωας αρχέτυπο της αμφισβήτησης , της επανάστασης και του υπαρξισμού . Το έργο-σταθμός του γερμανικού θεάτρου  που επηρέασε την σύγχρονη δραματουργία  όσο λίγα άλλα έργα, ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία  του Χρήστου Στρέπκου στο Θέατρο Λιθογραφείον για λίγες μόνο παραστάσεις από την « Μηχανή Τέχνης».

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για σήμερα 29 Απριλίου και το έργο θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μάιου στις 21:30.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

WOYZECK του Georg Buchner

Σκηνοθεσία – Mουσική:  Χρήστος Στρέπκος

Μετάφραση: Στέλιος Γούτης

Σκηνικά-Κοστούμια:  Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σιάφκου

Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Ευσταθεία Δρακονταειδή.

Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μουλίνος

Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Γεωργία Σωτηριανάκου,  Δανάη Ρούσσου,  Νίκος Δερτιλής, Βασίλης Σιδερόπουλος

 

Πληροφορίες-Κρατήσεις:

Θέατρο  Λιθογραφείον  Μαιζώνος 172 Β

Τηλ. 2610328394