ΠΑΤΡΑ: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την τύχη εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα και στην αρμόδια υπηρεσία, προγραμματισμένη συνάντηση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΠ και του Δήμου Πατρέων.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, Γιώργος Μάρκου και η δικηγόρος της ΔΕΥΑΠ, Μαρία Παπαγεωργίου.
Το θέμα της συνάντησης ήταν το πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάταξη 12 εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, οι οποίοι το 2011 είχαν απολυθεί και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, κατατάχθηκαν σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις.
Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και δόθηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν τους εν λόγω εργαζόμενους. Η νομικός της ΔΕΥΑΠ, έκανε αναλυτική παρουσίαση του θέματος, αποδεικνύοντας ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για την κατάταξη των εν λόγω εργαζομένων.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωση ότι θέση της Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία..
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, παρουσίασε στοιχεία για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην υπηρεσία, με εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται και δεν αναπληρώνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, είπε ότι εάν συνεχιστεί η υποστελέχωση της ΔΕΥΑΠ, το νερό κινδυνεύει να γίνει εμπορεύσιμο είδος.