ΠΑΤΡΑ: Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ για τις εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο – “Εντυπωσιακή κίνηση…”!

Από τη ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:
Με μια ομολογουμένως εντυπωσιακή κίνηση, η πλειοψηφούσα παράταξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ, έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στα μέλη του φερόμενου ως προεδρείου, αποστέλλοντας εξώδικο με 79 υπογραφές εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων – μελών του συνδικαλιστικού φορέα (περίπου το 55% των εκλεκτόρων).

Από νωρίς το πρωί, δικαστικοί επιμελητές μοίραζαν εξώδικα στα εννέα (εκ των δεκαεπτά) μέλη της προσωρινής διοίκησης, τα οποία θυμίζουμε ότι είχαν σπεύσει να εκλέξουν παράνομα προεδρείο στο ΕΚΠ, πριν καν θεωρηθεί επισήμως η απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης από τον Δικαστή. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, παρακάμπτοντας την όποια αυθαίρετη «δικαιοδοσία» του υποτιθέμενου «προεδρείου», αξιοποίησαν διάταξη του καταστατικού (άρθρου 6, παρ.1) και συγκαλούν απευθείας Γενική Συνέλευση για τις 23 Μαΐου, επισπεύδοντας τις εκλογές κατά 1 περίπου μήνα, αποδομώντας ταυτόχρονα και την επιχειρηματολογία ότι τάχα τα μέλη της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ είναι εκείνα που επιχειρούν να «ροκανίσουν το χρόνο».

Να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της διοικητικής κρίσης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, που η ίδια η βάση του εκλεκτορικού σώματος των σωματείων – και μάλιστα πλειοψηφικά δια υπογραφών – παίρνει ανοιχτά το μέρος μιας πλευράς, της πλευράς της Σταυρούλας Νικολάου και της παράταξής της. Έμπειροι συνδικαλιστές, που μετείχαν σε προηγούμενες διοικήσεις του ΕΚΠ, ισχυρίζονται ότι αν αύριο το πρωί γίνονταν εκλογές, τότε η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ θα αναδεικνύονταν πλειοψηφούσα παράταξη και μάλιστα αυτοδύναμη! Όπως λένε οι «παλαίμαχοι» συνδικαλιστές, η σημερινή κίνηση της απερχόμενης προέδρου Σταυρούλας Νικολάου Παναγοπούλου, είναι κίνηση «ρουά ματ» και εκπέμπει υψηλό συνδικαλιστικό συμβολισμό, διότι απαντά άμεσα, πριν καν στηθούν οι κάλπες, στο ποιος έχει το «πάνω χέρι» στο εκλεκτορικό σώμα!

Την ίδια στιγμή, λένε τα ίδια στελέχη, «ξεγυμνώνει» όλες μαζί τις «συνασπισμένες» παρατάξεις της μειοψηφίας, αφού αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους που έχουν οδηγηθεί σε αυτή την ανίερη και ετερόκλητη συμμαχία τους στην Προσωρινή Διοίκηση… επειδή απλά δεν ελέγχουν το εκλεκτορικό σώμα!