Με όραμα να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας

Η μεγάλη δημοκρατική μας Παράταξη, μας καλεί και πάλι σε εσωκομματικές εκλογές. Μας καλεί όλες και όλους στο δρόμο της ευθύνης, της συνέπειας, της προοπτικής. Σε μια περίοδο εξαιρετικά σημαντική για την Πατρίδα μας. Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν. Και αλλάζουν με πρωτόγνωρες ταχύτητες. Ένας Κόσμος αλλαγών και πάλι αλλαγών. Μέσα σε αυτόν το κόσμο υποχρεούμαστε και ´μεις να πορευθούμε.
    Πιστεύω και το έχω υπογραμμίσει ότι η εκλογή του Προέδρου και των οργάνων της ΝΟ.Δ.Ε. από τη λαϊκή βάση του Κόμματος μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Μπορεί, πάντοτε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να ανοίξει στη τοπική Νέα Δημοκρατία, ακόμα πιο πλατιά, τους δρόμους της αμφίδρομης επικοινωνίας με την ίδια την κοινωνία. Ενισχύει εκ των προτέρων, τη νέα ηγεσία και λειτουργεί σαν αρμός ενότητας και συνοχής.
    Στην πορεία αυτών των εκλογών έχουμε όλοι μας ευθύνες. Ευθύνες που συνοψίζονται σε ένα απλό, αυτονόητο τρίπτυχο: Ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη.Αυτές είναι οι έννοιες, που ορίζουν τις ακρογωνιαίες βάσεις του κοινού μας οικοδομήματος. Δεν υπάρχει ούτε ελάχιστος χώρος για εικόνες εσωστρέφειας, προφάσεις και αιτιάσεις, που προκαλούν πικρία και αποδυναμώνουν την Παράταξη. Δεν λησμονούμε ότι είμαστε ένα Κόμμα, μια Παράταξη, ένα σύνολο που εκπροσωπεί αρχές και αξίες. Θα μηδενίσουμε τις εξαιρέσεις, που περιστασιακά θα εμφανιστούν.
    Και τώρα με τη λήξη της θητείας μου στη ΝΟ.Δ.Ε. θα μου ήταν αδιανόητο να μην σκέπτομαι τους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και μαζί προσφέραμε στην Παράταξη και τον τόπο. Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά της Δ.Α.Π. και της ΟΝΝΕΔ που με τη ζωντάνια τους,  μας γεμίζουν τις μπαταρίες μας και με τα επιτεύγματά τους μας κάνουν υπερήφανους. Τα νέα παιδιά που τους δώσαμε ευκαιρίες και οφείλουμε να τους δώσουμε ακόμα περισσότερες.
    Προχωράμε. Με όραμα να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας, για μας τους ίδιους,  για τον άνθρωπο δίπλα μας,  για τα παιδιά μας, για τα παιδιά του κόσμου.
    Εχθρός μας είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που:
-υποσχέθηκαν ελπίδα και προκάλεσαν κοινωνική κατάθλιψη,
-υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια  και έφεραν επιβαρύνσεις για τους πιο αδύναμους.-
-υποσχέθηκαν  διαφάνεια και έστησαν ένα νέο καθεστώς διαπλοκής,
-υποσχέθηκαν αξιοκρατία και έστησαν νέο κομματικό κράτος,
-υποσχέθηκαν αλλαγή και κρατάνε τη χώρα στο παρελθόν, ναρκοθετώντας το μέλλον της.
Γι’ αυτό η Πολιτική Αλλαγή είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη. Την επιζητούν οι πολίτες.
    Να γίνουμε μαντατοφόροι του μηνύματος ότι:
-η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι η μόνη σταθερή δύναμη που δίνει προοπτική και σιγουριά σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει.
-ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ είναι ο πολιτικός που λέει αλήθειες, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, είναι ο πολιτικός που αγγίζει την κοινωνία και της δίνει ελπίδα.
Dr ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. N.Δ.  ΑΧΑΪΑΣ