(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Η Πάτρα τίμησε τον Τίτο Πατρίκιο

Αυτή τη φορά η ποίηση είχε την τιμητική της. Η ποίηση, σε πρώτο επίπεδο, λοιπόν, με την παρουσία του Τίτου Πατρίκιου στο Επίκεντρο. Το Γραφείον Ποιήσεως σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Ποίησης “JeanMoreas”, υποδέχθηκε τον ποιητή σ’ ένα κατάμεστο θέατρο το οποίο γέμισε ασφυκτικά από μαθητές και μαθήτριες αλλά και από φιλοαναγνώστες πατρινούς και λάτρεις της ποίησης. Ο ποιητής για αυτήν τη συνάντηση με τους αναγνώστες του είπε: «Είμαι συγκλονισμένος με όλον αυτόν τον κόσμο που έχει γεμίσει την αίθουσα απόψε». Τον ποιητή προλόγισαν η Μήνα Πετροπούλου, φιλόλογος, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και η Νικολέτα Κατσιδήμα – Λάγιου, φιλόλογος, ποιήτρια. Την εκδήλωση συντόνισε ο ποιητής και διευθύνων του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνης Σκιαθάς, που στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης συνομίλησε με τον ποιητή θέτοντάς του ερωτήσεις που αφορούσαν την ποίηση γενικά, αλλά και την ποιητική προσωπικότητα του ποιητή Πατρίκιου. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε η προγραμματισμένη ανάγνωση ποιημάτων του Τίτου Πατρίκιουαπό τα μέλη της λέσχης ανάγνωσης και πολίτες που μελετούν και αγαπούν τον ποιητικό λόγο. Ποιήματα διάβασαν οι: Βικτωρία Αγγελοπούλου, Εύα Αθανασοπούλου, Δ. Γιαννακόπουλος, Γ. Η. Παππάς, Βαρβάρα Χρηστιά, Χρύσα Παπαδημητρίου, Ν. Παλουμπιώτης, Γ. Ευσταθίου, Αλεξάνδρα Ράπτη, Μάρω Γαλάνη, Δ. Δραγκανάς, Χριστίνα Σκαρπέτα, Μυρσίνη Σκόνδρα, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Α. Δ. Σκιαθάς και η έκπληξη της βραδιάς, οι μαθητές Λυκείου Νεοπτόλεμος Μαρούλης, Ελευθερία Ροδοπούλου και ο 20χρονος φοιτητής Χρήστος Παπαχρήστου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον λόγο του ποιητή. Ο Τίτος Πατρίκιος απήγγειλε ποιήματά του από την πρόσφατη και παλαιότερη παραγωγή του.

Συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια στάθηκαν το βιβλιοπωλείο Nouveau, το λογοτεχνικό διαδικτυακό περιοδικό Διαπολιτισμός, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και ο πολυχώρος πολιτισμού Επίκεντρο+.

Μεγάλος χορηγός και υποστηρικτής της εκδήλωσης ήταν τα Φροντιστήρια Ορμή Άριστα.