Επικίνδυνοι κακοποιοί οι δραπέτες του Πειραιά-Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Βαρυποινήτες, σκληροί, καταδικασμένοι για δολοφονίες και ληστείες είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κακοποιοί, που κατάφεραν το βράδυ της Τετάρτης να αποδράσουν κατά τη μεταγωγή τους στην Κρήτη, λίγο πριν φύγουν με το πλοίο της γραμμής.

Ο ένας, υπήκοος Αλβανίας, έχει καταδικαστεί για τη διπλή δολοφονία 35χρονου ομοεθνή του και του μόλις 2,5 ετών γιου του στην Καλαμάτα, τον Νοέμβριο του 2011. Από την έρευνα των αστυνομικών είχε προκύψει ότι ο, 36χρονος σήμερα, εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου καθώς το θύμα είχε θελήσει να αυτονομηθεί στο εμπόριο κοκαΐνης.

Ο δεύτερος, επίσης υπήκοος Αλβανίας, έχει καταδικαστεί για ληστεία μετά φόνου, στην Ελευσίνα, σε κατάστημα τροφοδοσίας ψιλικατζίδικων και περιπτέρων, σύμφωνα με το bloko.gr.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι κοινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, για τον εντοπισμό των δύο κρατουμένων που παραμένουν άφαντοι.

Όλα έγιναν χθες το βράδυ όταν οι δυο δραπέτες μεταφέρθηκαν με κλούβα της αστυνομίας με άλλους εννέα συγκρατούμενούς τους στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου και κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Συγκεκριμένα η κλούβα της αστυνομίας μετέφερε στο πλοίο 11 κρατούμενους Αλβανούς κρατούμενους και την ώρα που τους κατέβαζαν για να τους οδηγήσουν μέσα στο πλοίο τέσσερις εκ αυτών κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Ο ένας εκ των κρατουμένων ακινητοποιήθηκε από στέλεχος του λιμενικού σώματος συνελήφθη, μετά από έρευνα ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και άλλος ένας, κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.