Θα τους αφήσουμε να ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά την κοινωνία ή θα αντισταθούμε μαζικά και σθεναρά;

Η θέση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη, για τους πλειστηριασμούς, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο:

«Είχαμε αρχικά τις τράπεζες, που κινήθηκαν επιθετικά μέσω των πλειστηριασμών, ρευστοποιώντας αντί πινακίου φακής την περιουσία του ελληνικού λαού, για χρέη που δημιουργήθηκαν όχι με δική του ευθύνη, αλλά διότι οι πολιτικοί μας έριξαν την οικονομία έξω.
Η συνέχεια δόθηκε από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τώρα πλέον ήρθε και η σειρά των Δήμων να υποδυθούν το ρόλο του αρπακτικού της λαϊκής περιουσίας. Μάλιστα, Δημόσιο και Δήμοι, έχουν πλέον τη δυνατότητα να προχωρούν σε κατασχέσεις, για χρέη άνω των 500 ευρώ.
Και για να κατανοήσουμε σε βάθος την έκταση του εν εξελίξει δράματος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 4,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς Τράπεζες, Δημόσιο και Δήμους, με συνέπεια να κινδυνεύουν να χάσουν κυριολεκτικά τα πάντα, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Ένα βαθιά αντιδημοκρατικό και απάνθρωπο μέτρο, με τρομακτικές κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις… Ένα μέτρο, που νομιμοποιεί την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας δια της βίας, με το πάτημα ενός κουμπιού, εν άγνοια των ιδιοκτητών της και με τη συνδρομή κατασταλτικών δυνάμεων, κάτι που παραπέμπει σε φασιστικές μεθόδους.
Κάποιοι, ωστόσο, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να κάνουν τη λεγόμενη «βρόμικη» δουλειά, προτάσσουν ως πρόσχημα ότι ο κύριος στόχος είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές κι όχι οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες και η πρώτη κατοικία.
Φυσικά, όλα αυτά είναι ξεδιάντροπα ψεύδη κι έχει αποδειχθεί στην πράξη.
Επίσης, δε, τα παπαγαλάκια της εξουσίας, των δανειστών και των τραπεζών, γνωρίζουν καλά ότι πίσω από τους υποτιθέμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» βρίσκονται, στην καλύτερη περίπτωση, κατεστραμμένοι από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
Ο αληθινός στρατηγικός κακοπληρωτής, ουδέποτε θα πληρώσει ένα ευρώ -από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστάει η συγκεκριμένη κάστα-, καθώς «φρόντισε» έγκαιρα η εταιρεία του να κηρύξει πτώχευση και ο ίδιος να προστατεύσει και να διασώσει την ιδιωτική του περιουσία, στην οποία συνήθως συγκαταλέγεται και η βίλα του, όπου εξακολουθεί να μένει ανενόχλητος.
Και όλα αυτά διαδραματίζονται σε ένα ισοπεδωμένο κοινωνικό περιβάλλον, όπου συνάνθρωποι μας φεύγουν από τη ζωή γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τη συνδρομή για τα φάρμακά τους, άλλοι αυτοκτονούν, ενώ τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά είναι πλέον εν είδει επιδημίας…
Την ίδια στιγμή, για τη τρέχουσα μόνο χρονιά, έχει δρομολογηθεί, μόνο από τις Τράπεζες, η διενέργεια 8.500 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ κατά τη διάρκεια του 2019 θα γίνουν άλλοι 25.000… Εάν, δε, αθροίσει κανείς στα παραπάνω και τους υπό δρομολόγηση ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία και Δήμους, τότε μόνον θα αντιληφθεί τη σωστή διάσταση του τραγωδίας, που θα εκτυλιχθεί στη ζωή δεκάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών…
Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται, είναι ένα και μοναδικό: Θα τους αφήσουμε να ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά την κοινωνία ή θα αντισταθούμε μαζικά και σθεναρά;».