Στην Αθήνα ο Κάρολος: Έχω μόνο θερμά λόγια για τις σχέσεις των δύο χωρών

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, Κάρολο και Καμίλα, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός, Σίσσυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Καλωσήρθατε στην Ελλάδα», ήταν η πρώτη κουβέντα του κ.Παυλόπουλου προς τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου και τη σύζυγό του.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ποτέ δεν ξεχνάμε το Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκόσμιους πολέμους», ενώ έκανε λόγο για ιστορική επίσκεψη.

«Αυτή η επίσκεψή σας προσθέτει έναν πολύ σημαντικό κρίκο σε αυτή την αλυσίδα φιλίας», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Δεν ξεχνάμε τις ελληνικές σας ρίζες», πρόσθεσε.

pakkiss

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Κάρολος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την υποδοχή που του επεφύλασσε, στάθηκε στους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών.

«Έχω μόνο θερμά λόγια για τη σχέση των δύο χωρών. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.

Τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου

Μετά την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρίγκιπας Κάρολος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πήγε μόνος του στο Μαξίμου, αφού η σύζυγός του Καμίλα, θα συναντήσει την σύντροφο του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Ο πρωθυπουργός στη σύντομη δήλωσή του τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου. Αποκάλυψε, ακόμη, ότι αποδέχτηκε πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι να επισκεφτεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε επίσης με το πόσο καλά μιλάει τα ελληνικά η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος από την πλευρά του δήλωσε ξανά ευγνώμων για την υποδοχή και τόνισε πως έχει… ξεχάσει την προηγούμενη επίσκεψή του γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια!