ΠΑΤΡΑ: Κινητικότητα στο “Λαδόπουλο” με απομάκρυνση μεταναστών – Υψηλό στέλεχος της ΕΛΑΣ και κυβερνητικό κλιμάκιο σε επαφές με αρχές

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απομακρύνονται  ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τις εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, πιθανά με σκοπό να εγκατασταθούν  αλλού.

Η προσεκτική επιχείρηση  εκτελείται από την Αστυνομία.

 

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κλιμάκια των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη θα βρεθούν σήμερα στους χώρους πρόχειρης διαμονής μεταναστών και προσφύγων στην Πάτρα, μετά από εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, εξ αφορμής του περιστατικού θανάτου του 20χρονου Αφγανού μετανάστη από πυροβολισμό και την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην παραλιακή ζώνη .

Η Κυβέρνηση τονίζει  ότι η κατάσταση πρέπει να σταματήσει, μία μέρα πριν δεχθεί αντιπροσωπεία φορέων από την  περιοχή, μ επικεφαλής τον περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα.
Από την Πάτρα έχουν μετακινηθεί μέχρι σήμερα 250 μετανάστες, με τον κ.Βίτσα να μιλά για ένα  σταθερό τρόπο προστασίας του λιμανιού απαιτεί ένα χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί».

Εξάλλουν, στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ υπεύθυνη Αλλοδαπών Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πάτρας και στις 12 με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.