Ο Κάρολος στην Αθήνα: Η χαλαρή κουβέντα στο Σύνταγμα, τα ελληνικά της πρεσβευτού και η λευκή γοητεία της Καμίλα

Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του τρίτου του εγγονιού και λίγες μέρες πριν από το γάμο του μικρού του γιου Χάρι, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέπτεται την Αθήνα. Ήδη, πέρασε την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθως συναντάται με τον πρωθυπουργό. Ο Κάρολος πήγε στο Μαξίμου χωρίς τη σύζυγό του, η οποία συναντάται με τη σύντροφο του κ.Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.  Η πρώτη μέρα του Καρόλου στην Αθήνα θα «κλείσει» με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

4452941

Με ένα ολόλευκο κομψό φόρεμα που είχε συνδυάσει με δίχρωμες γόβες στις αποχρώσεις του μπεζ και ένα εντυπωσιακό κόσμημα με μαργαριτάρια στο λαιμό έφτασε στην Αθήνα η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλευρό του συζύγου της, πρίγκηπα Καρόλου.

4452918

Ο πρίγκηπας Κάρολος, που έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα- αγαπημένος του προορισμός είναι το Άγιο Όρος, αλλά μαζί με την Καμίλα έχουν κάνει διακοπές στην Κέρκυρα- επισκέπτεται αυτή τη φορά επίσημα τη χώρα μας. Έτσι έφερε στο στήθος του και τα παράσημά του.

Μετά την επίσημη υποδοχή του πριγκηπικού ζεύγους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Κάρολος και Καμίλα έφτασαν στο Σύνταγμα, όπου ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέθεσε ένα ιδιαίτερο στεφάνι με λευκά λουλούδια που σχημάτιζαν στέμμα στην κορυφή και τις κόκκινες παπαρούνες που αποτελούν σήμα κατατεθέν για τους Βρετανούς,  στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

4452914

Ιδιαίτερα θερμό ήταν το κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον Κάρολο και την Καμίλα υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του κ.Σίσσυ Παυλοπούλου.

4452836

-Μια εντυπωσιακή αστυνομικός βρέθηκε στη συνοδεία της δούκισσας της Κορνουάλης ήδη από το αεροδρόμιο: Με άψογο επαγγελματικό μαύρο ταγέρ (παντελόνι- σακάκι) και λευκό πουκάμισο, ακολούθησε την Καμίλα και στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

IMG_3025

-Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του πριγκηπικού ζεύγους είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί τόσο στο Προεδρικό Μέγαρο, όσο και στους υπόλοιπους χώρους που θα επισκεφθούν Κάρολος και Καμίλα κατά την παραμονή τους στην Αθήνα.

4452892