Γεννηματά: Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση -Θα έχουμε εκπλήξεις στις κάλπες

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει εκτίμησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά και προέβλεψε εκπλήξεις στις κάλπες.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν προχωράει, υπάρχει τεράστια διγλωσσία στην Κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα, σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια και κυρίως στα εθνικά θέματα. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει έτσι;» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πρόκειται να προδικάσουμε την ψήφο του λαού. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις μετά τις εκλογές και εμείς θα είμαστε μία από αυτές».

Η κα Γεννηματά, σε τηλεοπτική της συνέντευξη το βράδυ της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, επιχείρησε να εξηγήσει γιατί ζητά πρόωρες εκλογές.

Εκανε λόγο για έλλειψη νομιμοποίησης να δεσμεύσει η κυβέρνηση τη χώρα μακροχρόνια μετά το τέλος των Μνημονίων, καλώντας τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το τι διαπραγματεύεται με τους δανειστές.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν οι αποφάσεις για το τι θα συμβεί στον τόπο την επόμενη πενταετία», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει αυτό το δικαίωμα, καθώς ήδη έχει αναλάβει δυσβάσταχτε υποχρεώσεις για την χώρα, με στόχους για πλεονάσματα και φόρους που ήδη έχουν γονατίσει την κοινωνία».

Η Φώφη Γεννηματά έκανε αναφορά για εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, είναι μαϊμού» και πως είναι ανίκανη να φέρει την ανάπτυξη επικαλούμενη τα πρόσφατα στοιχεία της Κομισιόν.

«H κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Μετρήθηκε, ζυγίστηκε και απέτυχε» είπε.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άσκησε επίσης κριτική στην ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι «δίνει ραντεβού το φθινόπωρο, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία τις επόμενες μέρες».

«Χτυπάω καμπανάκι κινδύνου», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Ερωτηθείσα εάν θα συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής με τη ΝΔ μετά τις εκλογές, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι θα αποφασίσει ο λαός με τη ψήφο του στις εκλογές ποιες δυνάμεις θα οδηγήσουν τη χώρα την επομένη ημέρα μετά τη λήξη του μνημονίου και απέρριψε κάθε προσπάθεια από κυβερνητικής πλευράς, να επανέλθει στην άμεση ψήφιση και ισχύ της απλής αναλογικής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όχι άλλα κόλπα».