(ΦΩΤΟ)-ΡΙΟ: Η Εθελοντική Ομάδα «Συνάνθρωποι» στο πλευρό των ασθενών της Κλινικής Αποκατάστασης

Σε γκαλερί μετέτρεψε τους ψυχρούς τοίχους της εσωτερικής πισίνας της Κλινικής Αποκατάστασης και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΠΓΝΠ, η εθελοντική ομάδα «Συνάνθρωποι». Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, εθελοντές από το τμήμα Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακύνειας και υπό την καθοδήγηση του αξιωματικού της Αεροπορίας Γεράσιμου Χαλατζούκα, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και ζωγράφος αυτής της δράσης, πήραν τα πινέλα ανά χείρας και σκόρπισαν πινελιές χαράς και αισιοδοξίας. Ξεκίνησαν από τους τοίχους που περιβάλλουν το χώρο της πισίνας στην Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού «Δημητρίου και Βέρρας Σφήκα».

Εκεί τους υποδέχτηκε ο καθηγητής και διευθυντής της Κλινικής Ηλίας Παναγιωτόπουλος ο οποίος τους ευχαρίστησε για τη δράση τους. Το αποτέλεσμα ήταν πράγματι εξαιρετικό και θα συμβάλλει στην ψυχική ανακούφιση και αγαλλίαση των πασχόντων καθώς την ώρα της θεραπεία τους θα μπορούν πλέον να αφήνουν το βλέμμα τους να ταξιδεύει μέσα από τις όμορφες εικόνες.

Το έργο των εθελοντών όμως δεν σταμάτησε εκεί. Υστερα από πρόσκληση του διευθυντή του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), επίσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Βασίλη Γιαννακόπουλου, ζωγράφισαν και τους χώρους των εργαστηρίων του κέντρου.

Υπενθυμίζουμε ότι η εθελοντική ομάδα «Συνάνθρωποι» δημιουργήθηκε από τη Βιβή Παξινού, η οποία πριν από 19 χρόνια νόσησε από καρκίνο και οι πιθανότητες επιβίωσής της ήταν ελάχιστες. Αυτή όμως τα κατάφερε και αφιέρωσε τη ζωή της στον εθελοντισμό.

Πέρυσι μαζί με άλλα δύο άτομα ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια με στόχο να βοηθήσουν συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τώρα η ομάδα αυτή απαριθμεί 30 μέλη κι έχει αναπτύξει ένα πολύπλευρο έργο.