Το «κύμα» της απλής αναλογικής πιθανολογώ ότι μπορεί να «πνίξει» τον Απ. Κατσιφάρα!

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις για διάφορα θέματα της τοπικής και Πανελλαδικής επικαιρότητας παραχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και… δεν είναι είδηση ότι «τάραξε τα νερά», αφού είναι γνωστό ότι έχει το χάρισμα να «ερεθίζει» και να προβληματίζει με τα λεγόμενά του.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 Πάτρας για τις επερχόμενες τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές, την απλή αναλογική, την άρση της ασυλίας του, τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, αλλά και για τα σκουπίδια της Αιγιάλειας.
«Ο νόμος που φέρνει την απλή αναλογική, φέρνει και αναδιατάξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση που σχετίζονται με πρόσωπα και πολιτικές» είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο… μέλλον του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα:
«Μέχρι τώρα ο κ. Κατσιφάρας ήταν «καβάλα στο κύμα» χωρίς να χρειάζεται να κοπιάζει. Έρχεται, όμως, τώρα το κύμα της απλής αναλογικής και θα τον παρασύρει. Όλες τις φορές, άλλωστε, δεν είναι ούριος ο άνεμος. Δεν θα εκπλαγώ, λοιπόν, αν δεν είναι υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές ο κ. Κατσιφάρας…»
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που μνημονεύουν τα «ορφανά της Δεξιάς» και το ενδεχόμενο επανάκαμψής τους στη Ν.Δ., χωρίς να συμπεριλαμβάνεται τ’ όνομά του, ο Νίκος Νικολόπουλος σχολίασε:
«Κοιτάξτε, εγώ έμεινα ορφανός 7 χρονών, δεν ιδρώνει το αυτί μου. Ούτε οι προβοκάτσιες με πικάρουν, ούτε μ’ ενδιαφέρει αν ο κ. Μητσοτάκης με συνυπολογίζει στα ανοίγματά του. Ούτως ή άλλως ακολουθώ μια ασυμβίβαστη και συναρπαστική πορεία που με εκφράζει, γιατί αντιπαλεύω την καταστατική εκτροπή της Ν.Δ. και μάχομαι κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή.
Δυσκολεύομαι, πάντως, να πιστέψω ότι με έχουν εκτός των «ορφανών της Δεξιάς», επειδή θεωρούν ίσως ότι δείχνω ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση, τώρα που έρχεται η απλή αναλογική.
Με την ευκαιρία, χαίρομαι γιατί η επερχόμενη εκλογική διαδικασία δεν αφήνει περιθώρια για πολιτικούς και κομματικούς παλαιοπαραγοντισμούς. Ενώ ταυτόχρονα, κλείνει το δρόμο σ’ αυτούς που θα ήθελαν να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή και να καταλάβουν Υπουργικούς θώκους».
Για την πρόσφατη άρση της ασυλίας του, με αφορμή τα όσα είπε κατά του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων και της αναδοχής και υιοθεσίας τέκνων εκ μέρους τους, ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε:
«Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να διατυπώνω τις απόψεις μου. Ουδείς θα με φιμώσει, πόσο μάλλον όταν υπερασπίζομαι το Χριστό, τη φύση μας και την ορθόδοξη δομή της οικογένειας. Δεν θα βρεθώ, λοιπόν, με φόβο ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά με σεβασμό, με θάρρος και με πίστη στο δίκαιο και ορθό των απόψεών μου».
Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτήθηκε για τον αγώνα του και τ’ αποτελέσματα μέχρι τώρα, κατά της διαφθοράς:
«Είναι ένας άνισος, αλλά κάθε άλλο παρά μάταιος αγώνας. Έχουν στριμωχθεί πολλοί νταβαντζήδες. Κάποιοι ήδη έχουν ξεπέσει, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν «τραβήγματα» με τη Δικαιοσύνη και είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται την φυλακή. Δεν το βλέπετε κι εσείς;
Πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραπεζίτες έχουν χάσει τον ύπνο τους κι αντιδρούν λυσσαλέα.
Το παρήγορο είναι ότι υπάρχουν Εισαγγελείς και Δικαστές, οι οποίοι με θάρρος, επιμονή και μεθοδικότητα έχουν γίνει ο εφιάλτης της νταβαντζηδοκρατίας. Είναι ένα κέρδος αυτό για την Ελληνική κοινωνία».
Τέλος, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε και στο πολύμηνο πρόβλημα των σκουπιδιών της Αιγιάλειας, λέγοντας:
«Φυσικά, έλαβα μέρος στο συλλαλητήριο, ενώ νωρίτερα είχα ασκήσει αρκετές φορές το κοινοβουλευτικό μου καθήκον, με ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και πιέσεις προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες, περνώντας ακόμη και το κατώφλι της Εισαγγελίας. Έχουν υποχρέωση οι αρμόδιοι να δώσουν προσωρινή, αλλά και οριστική λύση.
Σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα δεν αρκούν οι διαπιστωτικές πράξεις, ούτε τα ευχολόγια και οι ανταλλαγές «ψυχρών», αναποτελεσματικών εγγράφων που παρατείνουν το πρόβλημα.
Θλίβομαι, όταν ένα πρόβλημα «σέρνεται» μέσα στο χρόνο και πολύ περισσότερο οργίζομαι με την αδιαφορία ή την ανικανότητα των αρμοδίων φορέων.
Για παράδειγμα, το εν λόγω οξύτατο πρόβλημα έπρεπε να βρίσκεται πρώτο, από την Αιγιαλεία, στην ατζέντα του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Δυστυχώς, όμως, ο «μικρός- άνευ… χαρτοφυλακίου- Πρωθυπουργός» υποτιμά τους κινδύνους που απορρέουν από την «διαιώνιση» του προβλήματος και δεν χειρίζεται δυναμικά την υπόθεση προκειμένου ν’ απαλλαγούν οι κάτοικοι από τους όγκους των σκουπιδιών.