(Φωτό-βίντεο)-Τιμολέων Διαμαντής, ο φαναρτζής που έγινε MasterChef -Ποιος είναι

Ο Τιμολέων Διαμαντής είναι ο νέος Έλληνας MasterChef.

28 ετών, φαβορί σχεδόν από την αρχή του ριάλιτι, ικανός μάγειρας, αλλά και στην επικοινωνία, κατάφερε να επιβιώσει στο MasterChef όλους αυτούς τους μήνες.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βόλο, με καταγωγή από τη Μακρυνίτσα Πηλίου, ο Τιμολέων Διαμαντής άρχισε να ασχολείται με τη μαγειρική στα 21 του χρόνια, κάπως τυχαία! Ασχολούνταν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όπως ο ίδιος αποκάλυψε σήμερα «Διατροφές, λιπομετρήσεις, έπρεπε να ασχοληθείς με το φαγητό… Ξεκίνησα εντελώς τυχαία όταν δεν δούλευα, ξεκίνησα με ένα κέικ. Στα 21 μου, μου είχε αφήσει κάποια υλικά η μαμά μου, το έκανα κι έτσι μου μπήκε το μικρόβιο!».

Once upon a time.. #france #cannes2015 #storyofmylife

A post shared by Τιμολέων Διαμαντής (@timoleon_diamantis) on

Μέχρι τότε, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ήταν φαναρτζής.

Η μαγειρική ήρθε τυχαία στη ζωή του, την αγάπησε σφοδρά και γράφτηκε αμέσως στη σχολή.

#thedayhascome #almostthere #achallengeforchange⌛️

A post shared by Τιμολέων Διαμαντής (@timoleon_diamantis) on

Εργάστηκε για ένα διάστημα σε αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και εν συνεχεία -και μέχρι πριν μπει στο MasterChef- εργάστηκε σε εστιατόρια του Βόλου.

Για να μπει στην 50άδα του MasterChef «μάγεψε» τους κριτές φτιάχνοντας καραβίδες, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να μαγειρέψει σπετζοφάι στον Γιώργο Παπαδάκη, καθώς μεγάλωσε ακούγοντας τη φωνή του από την τηλεόραση.

«Μαγείρεψε ψύχραιμα, καθαρά και παρουσίασε ένα εξαιρετικό πιάτο. Η υφή είναι σωστή, το ψήσιμο σωστό. Τέτοια πιάτα ψάχνουμε στο Master Chef. Τέτοια πιάτα ανεβάζουν το επίπεδο του διαγωνισμού», σχολίασαν οι κριτές, καλώντας τον σεφ να διαλέξει ποδιά και να περάσει στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού.

Ο ίδιος ο Τιμολέων Διαμαντής, έλεγε χαρακτηριστικά στο σύντομο βιογραφικό του για το MasterChef: «Αυτό που με γοητεύει στο να γίνω διάσημος είναι ότι θα μπορέσω να παροτρύνω νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον κόσμο της γαστρονομίας, θα μπορέσω να αναδείξω τοπικά προϊόντα της περιοχής μου όπως και μικρούς παραγωγούς και τέλος να ξεκινήσω μια επανάσταση μέσα στον κόσμο της κουζίνας για να σταματήσει το bullying, η άσχημη συμπεριφορά και η κοροϊδία που δέχονται οι νέοι μάγειρες».

Οσο για τον Γιώργο Παπαδάκη… είχε πει χαρακτηριστικά: «Ο λόγος που θα του μαγείρευα είναι γιατί νομίζω μας “μεγάλωσε” με την πυγμή του και την φωνή του, ακούγοντάς τον κάθε πρωί να μάχεται για όλους τους πολίτες και γιατί είναι η φωνή που άκουγα όταν ξυπνούσα από μικρό παιδί μέχρι τώρα. Θα του μαγείρευα ένα παραδοσιακό σπετζοφάι, μιας και είμαι από το Πήλιο, με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι».

Αν και έχει εκφράσει την επιθυμία να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο χωρητικότητας 20-25 ατόμων με ανοιχτή κουζίνα, με κόνσεπτ που θα αλλάζει καθημερινά το μενού και υλικά από την περιοχή του, τα χρήματα που κέρδισε θα τα χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό.

Όπως έχει δηλώσει, θα βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά και παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο, την ασθένεια από την οποία έχασε τον πατέρα του…

Κάποια άλλα στοιχεία που ίσως να μην ξέρουμε για τον Τιμολέοντα Διαμαντή είναι ότι έχει τρέλα με την καθαριότητα, την οργάνωση και τα… μανιτάρια! Και φυσικά εκτός από το να ψάχνει και να τα βρίσκει του αρέσει και να τα μαγειρεύει!

Επίσης, στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ποδόσφαιρο.

https://www.instagram.com/p/BbzfGbMh2Xk/?taken-by=timoleon_diamantis

#backtoreality_or_not_? #indahouse #onlysmilesforme

A post shared by Τιμολέων Διαμαντής (@timoleon_diamantis) on