(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Διπλά πυρά σε Κυβέρνηση και Κατσιφάρα για τις εκρηκτικές διαστάσεις του μεταναστευτικού – Ο Α. Κατσανιώτης στον ΣΚΑΪ 89,4 για “ανικανότητα”!

Τη συζήτηση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Πάτρα προ ημερήσιας διάταξης και με τη μορφή του κατεπείγοντος, μετά και τα αιματηρά γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, ζήτησε ο Ανδρέας Κατσανιώτης  από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την πλειοψηφία του συμβουλίου πάντως, να αρνείται τη συζήτηση και την έκδοση απόφασης που να απαιτεί την άμεση επίλυση του ζητήματος από την κυβέρνηση και με τον Περιφερειάρχη να δικαιολογεί την απόφασή του, αναφέροντας ότι προτιμά μία κανονική και οργανωμένη συζήτηση μετά και τη συνάντηση που θα έχει την προσεχή Πέμπτη, μαζί με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ωστόσο, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», εκτιμώντας ότι αποτελεί στρατηγικό λάθος ή μη έκφραση δημόσιας και ξεκάθαρης άποψης από το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας ειδικά ενόψει της συνάντησης με τον υπουργό, σημειώνει τα εξής:

«Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους. Φυσικά και στους κυβερνώντες. Οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να ψεύδονται και να ακυρώνουν επί της ουσίας τις υποσχέσεις που δίνουν.

Το αποτέλεσμα είναι, το μεταναστευτικό στην Πάτρα να αποκτάει εκρηκτικές διαστάσεις.

Και το αποδεικνύουν τα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών της περασμένης Παρασκευής, που οδήγησαν στη δολοφονία ενός 20χρονου Αφγανού.
Διότι, δεν μιλάμε πλέον μόνο για εκατοντάδες ανθρώπων που στοιβάζονται σε παλιά και ετοιμόρροπα κτίρια υπό τις πλέον ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης ή για το διαρκές κρυφτό στη λιμενική ζώνη μεταξύ αλλοδαπών και δυνάμεων του λιμενικού και της αστυνομίας, ούτε για την μεγάλη οικονομική ζημιά που υφίστανται επαγγελματίες και επιχειρήσεις και συνεπακόλουθα το λιμάνι της Πάτρας.
Τώρα πια, μιλάμε για δύο «οχυρά» στην παραλιακή («Λαδόπουλος» και ΑΒΕΞ) σε θέσεις μάχης και για αλλοδαπούς που διαθέτουν πραγματικά όπλα, πυροβολούν και σκοτώνουν!

Απέναντι σε αυτό το περιβάλλον μιζέριας, εγκατάλειψης και παρανομίας που βιώνει η Πάτρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας θα έπρεπε να προτάξει έναντι οποιουδήποτε άλλου θέματος το συγκεκριμένο ζήτημα και να διαμορφώσει συγκεκριμένη απόφαση που να απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση λήψη μέτρων και μάλιστα, με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε σιωπηλά τις καθημερινές μικρές και μεγάλες τραγωδίες. Διότι τραγωδία είναι η διαβίωση εκατοντάδων ανθρώπων σε ερείπια, πολύ μεγαλύτερη τραγωδία είναι ασφαλώς και η απώλεια ζωών. Τραγωδία είναι η οικονομική ζημιά που γίνεται στο λιμάνι, τραγωδία και η αθλιότητα στην οποία είναι υποχρεωμένοι να ζουν οι πολίτες των νοτίων προαστίων της Πάτρας.

Δεν ξέρουμε τι νόημα έχει άραγε η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για μία συνάντηση του ιδίου και εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της περιοχής με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ιδιαίτερα όταν όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας «στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών».

Δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ο Περιφερειάρχης ότι η εμπιστοσύνη έχει ήδη χαθεί, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την κυβέρνηση;

Δεν αντιλαμβάνεται ότι η προσωπική του επιλογή να χαϊδεύει τα κυβερνητικά αυτιά δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και της αλήθειας;

Δεν γνωρίζει ότι η μόνη μέρα που δεν εμφανίστηκαν ορδές αλλοδαπών στο λιμάνι της Πάτρας, τα τελευταία τρία χρόνια, ήταν η 6η Φεβρουαρίου 2018, δηλαδή η μέρα που ήρθε στην Πάτρα να μιλήσει ο πρωθυπουργός;

Όπως και να το δει κάποιος, δεν είναι ανθρωπισμός το παρκάρισμα αλλοδαπών σε ετοιμόρροπα κτίρια και εάν ένας ισχυρός σεισμός πλήξει την περιοχή, η κυβέρνηση θα έχει την μεγάλη ευθύνη των πιθανών θυμάτων. Μαζί της και η Περιφερειακή Αρχή.

Ακόμα και χωρίς… φυσική καταστροφή όμως, μέχρι σήμερα μετράμε τρία θύματα. Με διαφορετικές ίσως αιτίες, αλλά η μόνη και απόλυτη αιτία είναι το καθεστώς αναρχίας και ασυδοσίας που επιτρέπει η κυβέρνηση σε βάρος της τρίτης πόλης της χώρας και ενός σημαντικού λιμανιού που δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας θα έπρεπε σήμερα να έχει ήδη αποφασίσει τα εξής:

1. Άμεση μετακίνηση όλων των αλλοδαπών από τις παλαιές βιομηχανικές μονάδες της Πάτρας σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, σφράγισμα των χώρων αυτών και επιτήρησή τους από την αστυνομία σε διαρκή βάση. Η κυβέρνηση να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

2. Ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και του Λιμεναρχείου Πατρών επίσης με σαφές χρονοδιάγραμμα και βάσει του οργανογράμματος των δύο υπηρεσιών.
3. Γεωγραφικός προσδιορισμός αποκλεισμού της ύπαρξης μεταναστών, όπως και δομών φιλοξενίας, στην Πάτρα, ως πύλη εξόδου.
4. Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και διαρκές «σφυροκόπημα» στα δουλεμπορικά κυκλώματα.
5. Επιτάχυνση της διαδικασίας διαχωρισμού προσφύγων – μεταναστών.
6. Ενίσχυση της φρούρησης των ελληνικών συνόρων.

Ο κ. Κατσιφάρας αντί να ακούσει τον σφυγμό της τοπικής κοινωνίας και να δείξει ότι αποτελεί τον πολιτικό εκπρόσωπό της, για ακόμα μία φορά προτιμά να.,.. κάνει πλάτες σε μία ανίκανη κυβέρνηση. Και αυτό βλάπτει σοβαρά την Πάτρα!»

Ο Α.Κατσανιώτης μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4