ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Διαδοχικές συναντήσεις Μπεκίρη με συνδικαλιστές αγρότες όλης της χώρας

Διαδοχικές συναντήσεις με συνδικαλιστές αγρότες, σε Λαμία, Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Κοζάνη, Βέροια, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα και Χαλκιδική, είχε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λακκόπετρας Χρήστος Μπεκίρης.

Η συζήτηση αφορούσε το σοβαρό ζήτημα του αυξημένου κόστους παραγωγής, για λιπάσματα, γεωργικά φάρμακα, σπόρους, αγροτικό ρεύμα, πετρέλαιο, ζωοτροφές. Επίσης με τους παραγωγούς αγρότες και κτηνοτρόφους, συζητήθηκαν οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, όπως στο αιγοπρόβειο γάλα και το κρέας. «Για άδικες και μεγάλες εισφορές των αγροτών προς την ΕΛΓΑ, οι οποίες δεν αποδίδονται αντικειμενικά στους αγρότες, παρά μόνο το 10%», μίλησε ο κ. Μπεκίρης. Επίσης συμφωνήθηκε, ότι είναι πολύ θετικό το ενδιαφέρον μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας να αναλάβει την κάλυψη αγροτικών καλλιεργειών και ζώων.

Τέλος, τέθηκαν στη συζήτηση, η άδικη, όπως τη χαρακτήρισαν οι αγρότες, φορολογία και οι μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές, προς τον ΕΦΚΑ.

Οι αγρότες συνδικαλιστές έδωσαν ραντεβού για όλα τα ζητήματα στην Αθήνα και στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου.