ΠΑΤΡΑ: Την απομάκρυνση της αν. διοικήτριας του νοσοκομείου “Αγ.Ανδρέας” ζητούν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι

Ανακοίνωση για να ζητήσει την απομάκρυνση της πρώην Υποδιοικήτριας, του ΝΝΘώρακος, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων “Ο Ιπποκράτης”.

 

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

 

Από την αρχή των καταγγελιών για την Υποδιοικήτρια του πάλαι ποτέ ΝΝΘώρακος, που ήταν και μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου μας, κρατήσαμε μια διακριτική στάση, εν αναμονή των σχετικών απαντήσεων που έπρεπε να υπάρξουν, προκειμένου να διαμορφώσουμε την πλήρη και σωστή εικόνα και άποψη.
Παρ΄ ότι πέρασε ήδη ένας ολόκληρος μήνας, δυστυχώς για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, δεν είδαμε καμία απολύτως σοβαρή απάντηση.
ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ απ’ όλους, ακόμη και από τον πάλαι ποτέ λαλίστατο αρμόδιο υπουργό τον κον Πολάκη, που μαζί με τον κον Ξανθό ετράπησαν σε φυγή από την Βουλή, προκειμένου να αποφύγουν τον σκόπελο των απαντήσεων στις σχετικές επερωτήσεις που έχουν γίνει, πέραν των γνωστών απειλών περί μηνύσεων από την καταγγελλόμενη, την συνήθη δηλ. πρακτική, τα άσφαιρα πυρά όλων αυτών των ευρισκόμενων σε δυσχερή θέση διορισμένων Διοικητών καθ΄ υπόδειξην πιθανά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ που και αυτός στην προκειμένη περίπτωση ποιεί την νησαν.
Ωστόσο όμως τα ερωτηματικά για εμάς παραμένουν, αναμένοντας πάντα τις σχετικές επίσημες απαντήσεις τους:
ü Αν αυτή η κλοπή, γιατί αυτή η παρανόμως εισπραχθείσα σύνταξη επί της ουσίας είναι κλοπή και όχι απλά μια συνήθη οφειλή προς το Δημόσιο, όπως έχει αποδεχθεί και η ίδια και απορούμε ως προς τι οι απειλές περί μηνύσεων, ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας η όχι. Εάν ναι γιατί την διόρισαν, εάν όχι τι κάνουν τώρα που το έμαθαν, πέρα από την προκλητική σιγή.
ü Τι προτίθενται να κάνουν γι΄ αυτό το προαναφερόμενο γεγονός οι εισαγγελικές αρχές;
ü Εάν οι ρυθμίσεις που έγιναν είναι νόμιμες η όχι και γιατί δεν έχουν γίνει στο σύνολον την οφειλής, όπως παρουσιάζει με στοιχεία η ΠΟΕΔΗΝ.
ü Τι προτίθενται να κάνουν για την προαναφερόμενη σκανδαλώδη ρύθμιση οι εισπρακτικοί μηχανισμοί, ειδικά τώρα που για τους απλούς πολίτες εξαπολύουν σαφάρι για οφειλές από τρεις χιλιάδες ευρώ και πάνω και κατάσχουν μισθούς-λογαριασμούς από 500 ευρώ και πάνω.
Αφού λοιπόν για όλα αυτά, όπως προαναφέρουμε, δεν υπήρξε καμία απάντηση, άρα αποδοχή επί της ουσίας των καταγγελιών, πέρα από τις ψευτιές Πολάκη στο f/b,
Το Δ.Σ του Σωματείου μας, με σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του
ΖΗΤΑ την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ από το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ της προαναφερόμενης Υποδιοικήτριας, η οποία σημειωτέον συνεχίζει προκλητικά να έρχεται στο Νοσοκομείο, παρά την ΕΓΚΡΙΣΗ πλέον του ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ του Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ. Του οργανισμού που πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, προφανώς εξαιτίας και των σχετικών καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος αν και ολοκληρωμένος προ πολλού, παρέμενε προς δημοσίευση επί αρκετούς μήνες. Του οργανισμού που καταργεί και επίσημα το πάλαι ποτέ ΝΝΘώρακος και κατ΄ επέκταση την εν λόγω Υποδιοικήτρια, ένεκα της οποίας αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου σταματάει να συγκαλεί σε συνεδριάσεις το Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου η συγκεκριμένη λόγω αυτής της ιδιότητας όπως προαναφέρουμε ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ως μέλος, κακώς και παρατύπως, προφανώς για να μην βρεθεί στο δίλλημα της απαγόρευσης συμμετοχής της όπως ζήτησε ο εκπρόσωπος των Εργαζόμενων πρωτίστως για την διασφάλιση της νομιμότητας των αποφάσεων, δεδομένου ότι από τις κείμενες διατάξεις το Δ.Σ μπορεί να συνεδριάζει και χωρίς το προαναφερόμενο μέλος που δεν υφίσταται πια, με την ελλιπή σύνθεσή του και μάλιστα μέχρι την συμπλήρωσή του η οποία δεν μπορεί να ξεπερνά το τρίμηνο και αν αυτή δεν γίνει μέσα στο τρίμηνο τότε και μόνον τότε παύει να ισχύει η λειτουργία του Δ.Σ.
Η προαναφερόμενη στάση του Διοικητή φέρνει ακόμη μια φορά στην επιφάνεια το ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ που υπάρχει στο Νοσοκομείο, αλλά και την κατά το δοκούν εφαρμογή των Νόμων, τόσο σε επίπεδο Δ.Σ όπου από τον ορισμό του (2016) μέχρι και σήμερα συνεδριάζει με την ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ενός από τα τακτικά διορισμένα μέλη του, όσο και σε άλλες περιπτώσεις όπως στις καρατομήσεις στις θέσεις ευθύνης και όχι μόνον.