Παρασκευόπουλος: Όχι σε «μπαμ και κάτω», θα γίνουμε ζούγκλα

Έχουμε ακόμα χρόνο μέχρι τις εκλογές”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και πως ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές, ξεκινούν κινήσεις εν όψει του πολιτικού μέλλοντος.

Όπως είπε, πάντως, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές, τέτοιες τοποθετήσεις είναι συγκυριακές και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής.

Σχετικά με τον διάλογο που άνοιξε σχετικά με την αυτοάμυνα και τα όριά της, ο κ. Παρασκευόπουλος κάλεσε “να αποφύγουμε τις ακραίες τοποθετήσεις”. Όπως είπε ο θεσμός της άμυνας είναι αρχαίος και προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα τόσο τον δικό μας όσο και άλλων χωρών, αλλά έχει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Πρέπει να υπάρχει μία αναλογία της αντίδρασης με τον κίνδυνο ο οποίος επίκειται, είπε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι σωστά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συμβούλευσε να μην υπάρξει αντίσταση απέναντι σε ενόπλους, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Σε ό,τι αφορά σε καταστάσεις αυτοδικίας, έκανε λόγο για ανθρωποκτονίες, οι οποίες δεν αποτελούν άμυνα και δεν μπορούν να σταθούν σε μία πολιτισμένη κοινωνία. Αν πρόκειται για αποτέλεσμα πανικού, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι όταν συναντάται, το δικαστήριο θα το αξιολογήσει ανάλογα.

Όπως είπε θα πρέπει να αποφύγουμε να στραφούμε στο πνεύμα της εύκολης προσφυγής στην ένοπλη αντίδραση, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ, καθώς αν αποτελέσει σύνθημα, κανόνα ή προτροπή το “μπαμ και κάτω”, θα γίνουμε ζούγκλα και όσοι προτείνουν κάτι τέτοιο, είναι υπεύθυνοι.