Παναθηναϊκός : Στις πρώτες επιλογές ο Δώνης, ελάχιστες πιθανότητες για Ουζουνίδη

Στον Παναθηναϊκό εξακολουθεί να καλλιεργείται η πιθανότητα άρσης της ποινής, που αφορά περιορισμό στις μεταγραφές. Για να έχει πιθανότητες να συμβεί αυτό θα πρέπει να πέσει άμεσα χρήμα και να διαπιστωθεί ότι αλλάζει όντως το ιδιοκτησιακό, κάτι, όμως, που δύσκολα θ’ αρχίσει να διαφαίνεται πιθανότατα από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Και πάλι μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα αλλάξει η ποινή. Το αντίθετο. Στην ΕΠΟ παρουσιάζονται απόλυτοι. «Οι φάκελοι κατατέθηκαν και δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο. Τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ και οι προθεσμίες, πρέπει να τηρούνται αυστηρά», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Μ’ αυτά τα δεδομένα, όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες μέρες, η προτεραιότητα του Γιάννη Αλαφούζου είναι να διατηρηθούν στο ρόστερ ορισμένοι παίκτες.

Είναι περιττό να το τονίζουμε. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πληρωθούν, ώστε ν’ αποφευχθούν προσφυγές. Το ρόστερ δεν πρέπει να έχει μεγάλες απώλειες. Ήδη, είναι εκτός οι Βλαχοδήμος, Κάτσε, Μυστακίδης. Οι Μολίνς, Λουντ, Δώνης μένουν ελεύθεροι και ο πρώτος αποχαιρετά δεδομένα. Για τον Δώνη όλα είναι ανοιχτά και για τον Φινλανδό οι πιθανότητες παραμένουν λίγες. Θα περιμένει να αλλάξει το ιδιοκτησιακό; Αλλά ακόμα κι αν συμβεί αυτό, λόγω του περιορισμού δεν μπορεί να γίνει αύξηση στις αποδοχές του. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα-υποχρέωση του Αλαφούζου.

Όσον αφορά τον προπονητή, το τοπίο είναι θολό. Θα τον επιλέξει ο νυν μεγαλομέτοχος ή θα είναι από κοινού με την «Pan Asia»; Θα… επιβάλει ο Πιεμπονγκσάντ έναν προπονητή κι ενώ μπορεί να μην αναλάβει τελικά; Θα περιμένουν οι δύο πλευρές μέχρι μέσα Ιουνίου, όπως διαρρέεται; Στην τελευταία περίπτωση θα έχει χαθεί ένας μήνας. Δεν έχει ευρωπαϊκό ματς μπροστά του ο Παναθηναϊκός για να καίγεται, αλλά δεν είναι και το ιδανικό τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουνίου να μην έχει προπονητή η ομάδα.

Από την Ελλάδα, πάντως, η πρώτη επιλογή στο εξής θα είναι ο Γιώργος Δώνης. Ειδικά αν λάβει την απόφαση ο Αλαφούζος, σίγουρα θα γίνει πρόταση στον Θεσσαλονικιό προπονητή. Το αν θα τη δεχθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες στις μεταγραφές, το γνωρίζει ο ίδιος. Αλλά θέλει να προπονήσει το «τριφύλλι», γνωρίζει το νοοτροπία της ομάδας, θα είναι αποδεκτός από τον κόσμο και φυσικά με αρκετούς Έλληνες παίκτες στο ρόστερ, θα είναι πιο εύκολο να ηγηθεί ο Δώνης ή γενικά ντόπιος τεχνικός. Ο Ουζουνίδης, θα ήταν μία πιθανότητα, μόνο αν μπει στο παιχνίδι η «Pan Asia». Με τον Αλαφούζο δεν μιλάει και θα πει αντίο. Αν ο Πιεμπονγκσάντ, που δεν είναι βέβαιο, του προτείνει παραμονή ίσως αλλάξουν τα δεδομένα.

Κρίσιμη είναι και η υπόθεση του τεχνικού διευθυντή. Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα λάβει την απόφαση. Θα πρέπει να έρθει κάποιος να κάνει τον σχεδιασμό. Αν υποθέσουμε ότι δεν προχωράει η «Pan Asia», θα είναι καταστροφικό ν’ αναζητείται στέλεχος τον Ιούνιο. Μπορεί τότε να έχουν χαθεί παίκτες και ο χρόνος θα πιέζει αμείλικτα για την ανασυγκρότηση. Όσο πιο γρήγορα καθοριστούν οι ανάγκες του ρόστερ τόσο το καλύτερο.

Η «Pan Asia», πάντως, ούτε εδώ είναι ξεκάθαρο αν και με ποιον τρόπο θ’ αναμειχθεί. Κι αν είναι στο σχεδιάγραμμα τεχνικός διευθυντής, διότι όταν αναλάβει, αφεντικό θα είναι ο Γκραντ (με τους Πιεμπονγκσάντ, Ζαχάβι κι ενδεχομένως και τον έτερο μεγαλοατζέντη Φάλι Ραμαντάνι να βοηθούν). Κι εδώ εφόσον αποφασίσει ο Αλαφούζος, οι Νίκος Νταμπίζας (εξαιρετικές σχέσεις με τον Δώνη) κι ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού Κώστας Κωνσταντινίδης είναι ψηλά στη λίστα.