Οργίζομαι με την αδιαφορία ή την ανικανότητα των φορέων…

Συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του Αιγίου για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν ήταν δυνατό να απουσιάσω από το σημερινό συλλαλητήριο των κατοίκων και φορέων της Αιγιαλείας. Αυτή η απροχώρητη κατάσταση με την τρίμηνη μη αποκομιδή των σκουπιδιών, πρέπει να φέρει επιτέλους τον καθένα μπροστά στις ευθύνες του, με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των κατοίκων.
Προ της σημερινής επιβεβλημένης συμμετοχής μου στο συλλαλητήριο, άσκησα αρκετές φορές το κοινοβουλευτικό μου καθήκον, με ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και πιέσεις προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες, περνώντας ακόμη και το κατώφλι της Εισαγγελίας, που έχουν υποχρέωση να δώσουν προσωρινή, αλλά και οριστική λύση.
Σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα δεν αρκούν οι διαπιστωτικές πράξεις, ούτε τα ευχολόγια και οι ανταλλαγές «ψυχρών», αναποτελεσματικών εγγράφων που παρατείνουν το πρόβλημα.
Θλίβομαι, όταν ένα πρόβλημα «σέρνεται» μέσα στο χρόνο και πολύ περισσότερο οργίζομαι με την αδιαφορία ή την ανικανότητα των αρμοδίων φορέων.
Για παράδειγμα, το εν λόγω οξύτατο πρόβλημα έπρεπε να βρίσκεται πρώτο, από την Αιγιαλεία, στην ατζέντα του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Δυστυχώς, όμως, ο «μικρός- άνευ… χαρτοφυλακίου- Πρωθυπουργός» υποτιμά τους κινδύνους που απορρέουν από την «διαιώνιση» του προβλήματος και δεν χειρίζεται δυναμικά την υπόθεση προκειμένου ν’ απαλλαγούν οι κάτοικοι από τους όγκους των σκουπιδιών.
Ο «αυτοβραβευθείς» και «αυτοκληθείς» καλύτερος Περιφερειάρχης της Ευρώπης τα έφερε να είναι επί ημερών του η Περιφέρεια η τελευταία στην απορροφητικότητα, στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων και γενικότερα στα περιβαλλοντολογικά έργα…
Δεν με εξέπληξε, λοιπόν, όταν άκουσα τους πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο να τον χαρακτηρίζουν “Πόντιο Πιλάτο” και ακόμη χειρότερα πολιτικό «μπαγάσα», ο οποίος από την μία υπογράφει πρόστιμα και από την άλλη υπογράφει άδειες καταλληλότητας για τη εναπόθεση σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, αρκεί… αυτά να είναι από απορρίμματα Ανατολικής Αιγιαλείας. Θαυμάστε τον, σε λίγο θα «επιβάλλει» οι σακούλες απορριμμάτων, να αναγράφουν «τόπο προέλευσης…made in Ανατολική Αιγιάλεια»…
Εντέλει, στο βαθμό που του αναλογούν οι ευθύνες της εγκληματικής ολιγωρίας, ο Απ. Κατσιφάρας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ολίγιστος..»