«Η κ. Γεννηματά κάνει στροφή σε μέτωπο με τον κ. Μητσοτάκη»

Επικριτικός απέναντι στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για το αίτημα περί πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη αντίφαση στο αίτημα των εκλογών και στο ταυτόχρονο αίτημα για αναθεώρηση του Συντάγματος, το οποίο πριν λίγο καιρό είχε καταθέσει η κυρία Γεννηματά. Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι εντάσσεται σε μια προφανή πολιτική επιλογή της να …στρίψει προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της ΝΔ και στη συγκρότηση ενός μετώπου μαζί της, πιθανώς υποχωρώντας και στις πιέσεις τις οποίες ασκούν στο κόμμα της ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984.

Όπως είπε, «δεν μπορώ να κατανοήσω την πολιτική λογική αυτού του αιτήματος με την έννοια ότι βρισκόμαστε στη τελική ευθεία, στην τελική διαπραγμάτευση για έξοδο από το πρόγραμμα και οποιαδήποτε τέτοια πολιτική εξέλιξη θα είχε ένα στοιχείο παρανοϊκό και παραλογισμού.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για την έξοδο από το πρόγραμμα με συγκεκριμένους όρους, οι οποίοι ούτως ή άλλως είχαν τεθεί και στην κρίση του ελληνικού λαού το 2015. Επομένως η πολιτικολογία , οι σχολιασμοί γύρω από τις θέσεις των κομμάτων έχουν μια σημασία , το κύριο όμως είναι ότι η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση εξόδου από το πρόγραμμα με ορίζοντα τις εκλογές το 2019 όπως έχει πει ο πρωθυπουργός ουκ ολίγες φορές».