ΑΙΓΙΟ: Σήμερα το Χοροθέατρο σε επιμέλεια του Παναγιώτη Τσάκαλου

Tango Amor: Το πρώτο μεγάλο χοροθέατρο τάνγκο, με ζωντανή μουσική και επαγγελματίες μουσικούς, παρουσιάζεται αυτή τη Δευτέρα 7 Μαΐου στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στο Αίγιο, από τους μαθητές του Παναγιώτη Τσάκαλου.

Μια σπουδαία παράσταση γεμάτη ερωτισμό, ένταση και πάθος, που θα συναρπάσει και θα συγκινήσει.

Tango Amor

Δευτέρα 7 Μαΐου στις 8 το βράδυ στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στο Αίγιο

Παραγωγή/Επιμέλεια: Παναγιώτης Τσάκαλος

Προσκλήσεις διατίθενται στη Σχολή Χορού Salon De Ballet, Βύρωνος 8 Ψηλά Αλώνια, τηλεφωνικά στο 6970-966700 και στα ταμεία του «Απόλλωνα» (προσκλήσεις χωρίς αριθμό θέσης).

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Buenos Aires 1960. Αυτός δάσκαλος του tango καθώς και χορευτής τα βράδια στο πιο γνωστό bar στο λιμάνι της μεγαλούπολης. Αυτή,  όμορφη μελαχρινή με το μελαγχολικό ύφος, επισκέπτρια στο bar. Σα να είναι γεννημένη tanguera. Το tango τους ενώνει, δάσκαλος και μαθήτρια. Το tango ορίζει τις ζωές τους.
Έρωτας, πάθος, αγάπη. Αποχαιρετισμός, μοναξιά, απόγνωση. Νοσταλγία, ανάμνηση, επιστροφή.

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Τσάκαλος, Μαρία Παναγιωτακοπούλου
Χορογραφίες: Παναγιώτης Τσάκαλος, Ειρήνη Φιλίππου & Βασίλης Ντούκας, Αγγελική Πετροπούλου & Κική Ρόζου
Κείμενα: Μαρία Παναγιωτακοπούλου
Ηθοποιός: Νίκος Παρασκευόπουλος
Μπαγιάν: Ξένια Τσέλιγκα
Τραγούδι: Δωρίδα Χιώτη
Κοντραμπάσο: Χρήστος Δρούλιας
Πιάνο – Μουσική διεύθυνση: Λούκα Μελής
Φιλική Συμμετοχή: Χριστιάνα Ζάρου: Βιολί
& Αντώνης Χαραλαμπόπουλος: Τρομπέτα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Μαρία Παναγιωτακοπούλου: Σπούδασε Φιλολογία στο Παν/μιο Ιωαννίνων και δούλεψε ως φιλόλογος για 28 χρόνια στη Μέση Εκπ/ση. Έχει γράψει θεατρικά κείμενα, παραμύθια, διηγήματα, μυθιστορηματικές βιογραφίες, ποιήματα, στίχους για τραγούδια κι έχει κάνει θεατρική προσαρμογή σε πολλά λογοτεχνικά κείμενα.  Ασχολείται με την οργάνωση και την παραγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων, συνεργαζόμενη με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες. Είναι παντρεμένη με τον φιλόλογο- συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου κι έχει δυο κόρες. Είναι υπεύθυνη και επιμελήτρια των εκδόσεων ΗΔΥΦΩΝΟ

Νίκος Παρασκευόπουλος: Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1986. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει σπουδές κλασικής κιθάρας καθώς και σπουδές φωνητικής. Από το 2008 εργάζεται ως ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις ( Τα μαγικά μαξιλάρια, Η Νεράιδα Πραλίνα και το μαγικό Φουντούκι,  Πρίγκιπας και Φτωχός, Ο Ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα, Το Χρυσό αρισμαρί κ.α) καθώς και σε παραστάσεις ενηλίκων (Έλα ψυχή μου να σου πω, Ερρίκος ο Έ, 11+1 Νύχτες= 12η Νύχτα, Θάρρος και αλήθεια, Ο αιχμάλωτος των Εξαρχείων, Του κρασιού και του Έρωτα, Θέατρο και εξουσία κ.α). Εργάζεται επίσης ως δάσκαλος Θεατρικής Αγωγής σε δημοτικά σχολεία καθώς και ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού- animateur.

Ειρήνη Φιλίππου: Γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Έχει σπουδάσει κλασσικό και σύγχρονο χορό.   Από το 1988 ταξιδεύει στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, όπου και συνεργάζεται με σημαντικούς καθηγητές και χορογράφους στο Tango Argentino. Ιδρυτικό μέλος της Academia Del Tango της Αθήνας, με τιμητικές διακρίσεις από την Academia Nacional Del Tango του Buenos Aires και των πρεσβειών της Ουρουγουάης και της Αργεντινής στην Ελλάδα. Ήταν από τους πρώτους δασκάλους του Tango Argentino στη χώρα μας. Έχει διδάξει και έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αργεντινή, Σερβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία, κ.α.). Στο ενεργητικό της προστίθενται, διαλέξεις για την ‘’Κοινωνική Ιστορία του Tango’’ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αρθογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, αφιερώματα για την ποίηση και τη λογοτεχνία της Αργεντινής, μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ για την Αργεντινή, ραδιοφωνικές εκπομπές, χορογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις κ.α..Από το 2006-2015 ίδρυσαν και λειτούργησαν μαζί με τον Βασίλη Ντούκα τη Σχολή Χορού Patras Tango Academia, Πάτρα όπου παρουσίασαν χοροθέατρα με τη συμμετοχή μεγάλων ορχηστρών Tango από το εξωτερικό και εγκαινίασαν τη συνεργασία σε επίπεδο διδασκαλίας, με τον καθηγητή της σχολής Καλών Τεχνών UNA του Πανεπιστημίου του Buenos Aires, Leonardo Cuello. Από το 2016, διαμένει, διδάσκει και χορογραφεί στον Πειραιά όπου και ίδρυσε το ‘’Peiraias Tango’’.

Λούκα Μελής: Γεννήθηκε στην Ιταλία το 1979 και μεγάλωσε στην επαρχιακή πόλη της Ακράτας Αχαΐας όπου έλαβε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία οχτώ ετών υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Γιώργου Γκολφίνου. Παράλληλα με τις σπουδές του πιάνου στα χρόνια που ακολούθησαν παρακολούθησε μαθήματα κλαρινέτου, σαξοφώνου και φαγκότου. Συνέχισε τις σπουδές του στο πιάνο στην Αθήνα με την διακεκριμένη πιανίστα Άννυ Τότσιου όπου έλαβε το πτυχίο της σχολής πιάνου από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Έκτοτε η δραστηριότητά του εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ιδιωμάτων από τη κλασσική μουσική μέχρι την Τζαζ και την σύγχρονη μουσική δίνοντας συναυλίες με διάφορα μουσικά σχήματα. Έχει συνεργαστεί με την Μαρία Φαραντούρη και τον Μανώλη Μητσιά, ενώ έχει συνθέσει και εκδώσει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και τον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Ξένια Τσέλιγκα: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα όπου και έκανε τις πρώτες σπουδές της στο ακορντεόν και στα θεωρητικά (Πτυχίο Ακορντεόν και Αρμονίας). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ψυχολογία της Μουσικής από το Πανεπιστήμιο του Sheffield στην Αγγλία. Παράλληλα έχει σπουδάσει Αντίστιξη στο Εθνικό Ωδείο και Φούγκα στο Athenaeum. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα, σεμινάρια και Master Classes με καταξιωμένους καλλιτέχνες (Viaceslav Semionov, Κωνσταντίνος Ράπτης, Ηρακλής Βαβάτσικας) και ταυτόχρονα μελέτησε «Ακορντεόν Κονσέρτου» (Bayan). Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια στην Μουσικοθεραπεία και τις θεραπείες μέσω της Τέχνης.  Έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες, (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Μαντολινάτα Αθηνών κ.α.) μουσικά σχήματα (Griko, Andre Maia Band κ.α.) και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών, σε θεατρικές παραστάσεις, όπερες και άλλα μουσικοθεατρικά δρώμενα. Έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία (Ελευθερία Αρβανιτάκη: 9+1 Ιστορίες/ Λευτέρης Λαγγούσης: Της Αγάπης οι Σκιές/Στάθης Δρογώσης: Το κόκκινο τετράδιο) και έχει εργαστεί σε διάφορα ωδεία εντός και εκτός Αθηνών (Εθνικό Ωδείο, Ελεύθερο Ωδείο, Ωδείο Καρδίτσας, Ωδείο Ντο-Ρε-Μι κ.α.). Από το 2004 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στη Β’θμια  εκπαίδευση ενώ είναι  μόνιμη καθηγήτρια ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου

Δωρίδα Χιώτη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών.
Από την ηλικία των 15 άρχισε να μελετά διάφορα είδη ξένης μουσικής όπως jazz, soul, pop, swing, latin, smooth rock, disco αλλά και ελληνικής όπως τζαζ, έντεχνο, ποπ, ελαφρολαϊκό και ρετρό τραγούδι. Στην ηλικία των 23 ξεκίνησε να ηχογραφεί αγαπημένα κομμάτια από διάφορα είδη της ξένης δισκογραφίας και ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής. Την ίδια περίοδο συνεργάζεται με την Φιλαρμονική Ραφήνας Πικερμίου και την Φιλαρμονική Αρτέμιδος ως σολίστ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καλούδη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φλάουτο με τον μαέστρο Γ.Καλούδη, μαθήματα φωνητικής (κλασσική τοποθέτηση, σολφέζ , ρεπερτόριο, jazz vocal, αυτοσχεδιασμό και άλλα) με τις καθηγήτριες: Ειρήνη Φωτεινάκη (Ωδείο Ραφήνας), Τέρρυ Βακιρτζόγλου ( Lab music education) Λαρίσα Ιασωνίδου (Ωδείο Αθηνών) καθώς και κύκλους σεμιναρίων με τους : Σοφία Σαρρή ,Άννα Λινάρδου, Alex Drakos Ktistakis, Αλεξάνδρα Λέρτα, Γιώργο Μεταλλινό, Λαρίσα Ιασωνίδου, Λουκία Παλαιολόγου, Μιχάλη Σμέρο. Το 2014 ξεκίνησε συνεργασία με τον Βαγγέλη Κακουλάκη σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και σύντομα ξεκίνησε παράλληλα και την σόλο πορεία της. Από το 2015 ώς σήμερα έχει κάνει συνεργασίες με διάφορα σχήματα Discopath(2015 εως σήμερα), Hume Assine (2017 έως σήμερα) εκ των οποιων 2 δικά της Just Do It duet(2015-2017) Doris & The Mixtapes (2017 έως σήμερα).
Συνεργάστηκε με τους  μουσικούς: Γιώργο Καλούδη, Βαγγέλη Κακουλάκη, Αναστάση Χαμηλάκη, Δημήτρη Κουζή, Μάνο Κιτσικόπουλο, Τάσο Γκαραβέλο, Ιωάννη Μάρα, Γιώργο Καρκάλα, Αλέξιο Αντωνόπουλο, Κώστα Μπακόπουλο, Γιώργο Τσαρνά, Νικόλα Αναδολή και πολλούς άλλους.
Τον Οκτώβριο του 2017, έλαβε μέρος στο The Voice Of Greece 4, με coach τον Κωστή Μαραβέγια και έφτασε μέχρι τα πρώτα lives πριν τον ημιτελικό.
Σήμερα εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας με τα σχήματα της, με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο

Χρήστος Δρούλιας:  Ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου στο Εθνικό Ωδείο στην κλασσική αρμονία, αργότερα ασχολήθηκε με την τζαζ κάνοντας μαθήματα στο Ωδείο Τέχνης του Γιώργου Φακανά ενώ παράλληλα έντονη ήταν η δραστηριότητά του συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα εμφανιζόμενος σε μουσικές σκηνές. Αργότερα ταξίδεψε στην Δανία όπου και εμπλούτισε τις γνώσεις του στην τζαζ, συνεργάζεται με πολλά μουσικά σχήματα και μουσικούς του είδους, μια από αυτές τις συνεργασίες είναι με τον  George Gaudi όπου πήρε μέρος στον δίσκο millionaire ο οποίος κυκλοφόρησε από την Archangel.

Χριστιάνα Ζάρου: Γεννήθηκε στη Πάτρα και μεγάλωσε στο Αίγιο. Είναι απόφοιτη του Ιονίου Πανεπιστημίου από το τμήμα Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας. Διδάσκει στο Πρότυπο Ωδείο από όπου πήρε και το πτυχίο βιολιού. Είναι πτυχιούχος σε Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα και Σύνθεση.  Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πάτρας

Αντώνης Χαραλαμπόπουλος: Γεννήθηκε στο Αίγιο. Το 2006 πήρε Πτυχίο Αρμονίας με Άριστα, ενώ το 2012 έλαβε Δίπλωμα τρομπέτας από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας των Αθηνών (τάξη Παναγιώτη Καίσαρη) με Άριστα Παμψηφεί. Παρακολούθησε  Master Classes με παγκοσμίου φήμης σολίστες χάλκινων πνευστών, όπως ο Frits Damrow κι ο γνωστός από τη δισκογραφία του Vincent Di Martino. Έχει συνεργαστεί με πασίγνωστους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και με το Melos Brass (κουιντέτο πνευστών της κρατικής Ορχήστρας Αθηνών). Έχει τελέσει υπό τη διεύθυνση διάσημων Γερμανών Μαέστρων, όπως ο Walter Hilgers και έχει συμπράξει με Λατίνους καλλιτέχνες – μεταξύ άλλων η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της Caribbean μουσικής, Gloria Estefan.  Επί 12 συναπτά έτη υπήρξε πιανίστας σόλο αυτοσχεδιασμών σε μεγάλα piano-restaurants της Ισπανίας ενώ παράλληλα δίδασκε τρομπέτα σε ωδεία και συμμετείχε ως καθηγητής σε σεμινάρια που διοργανώθηκαν από το Δήμο της Βαλένθια. Από το 2013 διδάσκει και στην πόλη του Αιγίου, στο Πρότυπο καθώς και στο Πατραϊκό Ωδείο. Τα τελευταία 18 έτη, αποτελεί τη βασική τρομπέτα της Ορχήστρας και Φιλαρμονικής Αιγίου Ευτέρπη. Συν τοις άλλοις, έχει επιμεληθεί της ενορχήστρωσης και διασκευής κομματιών κι εμβατηρίων για την μπάντα. Από το 2015 έως το 2018 σπούδασε Ενοργάνωση και Διεύθυνση Μπάντας στο Ωδείο Γαϊτάνος – Μουσικοί Ορίζοντες των Αθηνών υπό τη διδασκαλία του ξακουστού Αρχιμουσικού και μουσικολόγου Δημήτριου Καραβέλη. Τον Ιανουάριο του 2018, ανέλαβε Μαέστρος του τμήματος Παρελάσεων κι εξωτερικών υπηρεσιών της Φιλαρμονικής Αιγίου.

ΧΟΡΗΓΟΙ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

•    PASO A PASO Κέντρο Ξένων Γλωσσών
•    ANEMONI Pizza Burger House
•    ΗΛΕΚΤΡΙΩΝ Ηλεκτρολογικό Υλικό & Φωτισμός
•    ΛΙΑΤΣΗΣ Ψητοπωλείο
•    ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Beer Restaurant
•    PLANET Internet Cafe
•    ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΑ Ρεκατσούνης Νίκος
•    ΜΑΝΑΒΙΚΟ Καρκατσέλος Νίκος
•    ΟΠΤΙΚΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
•    ΑΦΟΙ ΤΣΙΝΟΥΚΑ Κρεοπωλεία
•    ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ  ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ Γιδάς Ιωάννης
•    ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΟ  Παγουράκης
•    ΨΑΡΑΓΟΡΑ Μεσσήνης & Υιοί
•    REFRAIN Βαρδάκης Στράτος
•    CITIZEN Espresso Kitchen Bar
•    ΚΥΡΙΤΣΗΣ Αρτοποιεία
•    ENDLESS ΧΑΡΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ Γιούπης
•    CAVINO Οινοποιία
•    PERFECT TOUCH Ινστιτούτο Ομορφιάς
•    HOTEL KANELLI
•    SEGRETO
•    ΠΟΛΥΓΩΝΟ Φροντιστήριο
•    AT NAILS  Αισθητική Περιποίηση Άκρων
•    ΚΤΕΟ AUTOVISION
•    ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ζαχαροπλαστική
•    LASER DERMA MED Professional Beauty Solutions
•    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ελαιοτριβείο
•    ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΨΗΣΤΑΡΙΑ Γκιώνης Γεώργιος
•    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Αναστασοπούλου Παναγιώτα