(Βιντεο)-Κατέρρευσε η οροφή ορυχείου λόγω έκρηξης

Τουλάχιστον 16 ανθρακωρύχοι βρήκαν τραγικό θάνατο κι άλλοι εννέα τραυματίστηκαν στο Πακιστάν, όταν η στοά στην οποία εργάζονταν κατέρρευσε έπειτα από έκρηξη. Άλλοι έντεκα εργάτες αγνοούνται.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε πως η έκρηξη σημειώθηκε λόγω υπερσυγκέντρωσης μεθανίου.

Η περιοχή του Μπαλουχιστάν όπου βρισκόταν το ορυχείο μπορεί να διαθέτει πλουσιότατο υπέδαφος, ωστόσο τα πολυάριθμα ορυχεία του λειτουργούν σε άθλιες συνθήκες ως προς την εργασιακή ασφάλεια, με αποτέλεσμα τα εργατικά ατυχήματα να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, η ανάσυρση των νεκρών συνεχίζεται, ωστόσο θα είναι χρονοβόρα, καθώς οι σοροί των άτυχων εργατών έχουν θαφτεί σε αρκετά μεγάλο βάθος.

Τα ορυχεία του Πακιστάν τελούν υπό την ιδιοκτησία του κρατικού οργανισμού Ανάπτυξης Μετάλλων, ο οποίος επινοικιάζει πολλά εξ αυτών σε ιδιώτες εργολάβους.

Το Πακιστάν διαθέτει τεράστια αποθέματα σε άνθρακα, τα οποία υπολογίζονται πως ξεπερνούν τα 184 δισεκατομμύρια τόνους. Σε ετήσια βάση παράγονται τέσσερα δισεκατομμύρια τόνους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων χρησιμοποιείται σε υψικάμινους για την κατασκευή τούβλων.

 

Βιντεο