(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα το Patras Science Festival 2018: «Ζήσε τη χαρά της Επιστήμης»


Το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης, «Patras Science Festival» επιστρέφει στην πόλη μας  έως και σήμερα τις 6 Μαΐου 2018! Η παρουσία χιλιάδων μαθητών και ενός σημαντικότατου αριθμού επισκεπτών, τα θετικά τους σχόλια και ο ενθουσιασμός με τον οποίο περιέβαλαν τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ έπεισαν τους διοργανωτές του να το επαναλάβουν. Με θέμα «Ζήσε τη Χαρά της Επιστήμης», το Festival στοχεύει να αναδείξει, με εύληπτο τρόπο, τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, και να επικοινωνήσει τη σημασία της επιστήμης στο ευρύ κοινό.Patras Science Festival 2018: «Ζήσε τη χαρά της Επιστήμης»
Το «Patras Science Festival» θα φιλοξενηθεί στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σε επιλεγμένους χώρους στο κέντρο της πόλης, όπου Το φεστιβάλ είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη και στο κοινό, αλλά και μια καινοτομία στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης.

 

Το «Patras Science Festival» διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας Και Θρησκευμάτων, του ΥπουργείουΨηφιακήςΠολιτικής, Τηλεπικοινωνιών Και Ενημέρωσηςκαι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδαςσε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

 

Οι δραστηριότητες καλύπτουν τους τομείς:
Φυσική / Χημεία / Βιολογία – Βιοεπιστήμες / Γεωλογία / Μαθηματικά / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμες Υγείας / Διατροφή / Αστρονομία και Διάστημα / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.

 

Σύντομα, θα ανακοινωθούν περισσότερα science νέα με φεστιβαλική διάθεση! Staytuned!
Γενικές Πληροφορίες:
Διάρκεια: 2 Μαΐου – 6 Μαΐου
Είσοδος Ελεύθερη
PatrasScienceFestival 2018
www.patras-science.festival.gr
Γραφείο Τύπου