Δεν πάει άλλο!

Εδώ και πολύ καιρό, όσοι δραστηριοποιούμαστε είτε επιχειρηματικά είτε επαγγελματικά στη λιμενική ζώνη, έχουμε εκφράσει επανειλημμένως και με διάφορους τρόπους τις διαμαρτυρίες μας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί από την όξυνση του λεγόμενου προσφυγικού προβλήματος.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ή αποδέκτες σοβαρών επεισοδίων που βάζουν φρένο στην εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού. Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ως γνωστόν, μια ακόμη χάθηκε τις προάλλες, όταν ένας 20χρονος Αφγανός βρήκε τραγικό θάνατο από τις αιματηρές συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ μεταναστών.

Από καθαρά ανθρωπιστική άποψη, οφείλουμε βέβαια να είμαστε στο πλευρό αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων, αλλά από την άλλη πλευρά αυτό το αίσχος, που δεν τιμά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κατ’ επέκταση την πόλη, πρέπει να λάβει ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κτύπησε ένα ακόμη ηχηρό «καμπανάκι», που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι, ως τοπική κοινωνία, έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό πρόβλημα που μάς υπερβαίνει και το οποίο η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, το συντομότερο δυνατό, πριν η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν έχουμε ήδη εισέλθει στην καλοκαιρινή περίοδο, από την οποία προσδοκούμε οφέλη, ακόμη και την έλευση τουριστικού ρεύματος.

Ως εκ τούτου, αιρετοί και μη αιρετοί παράγοντες, τοπικοί παραγωγικοί φορείς και πολίτες της Πάτρας, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βροντοφωνάξουμε προς την κεντρική εξουσία: «Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο!»

Του Αντώνη Κουνάβη