Το κίνημα δεν μπορεί να αποτελέσει συμπλήρωμα κανενός

Πριν λίγους μήνες 212.000 πολίτες από όλη τη χώρα έδωσαν στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, στο Κίνημα Αλλαγής, τη σαφή εντολή δημιουργίας ενός αυτόνομου προοδευτικού φορέα που θα απαντήσει στην ανάγκη των πολιτών για μια σοβαρή και προωθημένη πρόταση διακυβέρνησης, σε ένα ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ηταν τέτοια η δυναμική του εγχειρήματος, που αμφότεροι οι εκπρόσωποι του μικρού, αδύναμου δικομματισμού έσπευσαν να τείνουν χείρα συνεργασίας. Τόσο κεντρικοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κεντρικά στελέχη της ΝΔ, προσπαθούν το τελευταία διάστημα να μας πείσουν πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ο βολικός εταίρος της αυριανής διακυβέρνησης, ένα βολικό συμπλήρωμα. Ας είμαστε ξεκάθαροι, το κίνημα που ίδρυσαν 212.000 πολίτες δεν μπορεί να αποτελέσει συμπλήρωμα κανενός.
Δεν θα σώσουμε ούτε τον κύριο Τσίπρα, που ταυτισμένος με την ακραία λογική του κυβερνητικού του εταίρου, ψάχνει σανίδα σωτηρίας, αλλά ούτε και τη ΝΔ του μεταρρυθμιστή αρχηγού, που ακολουθείται από τους υπουργούς της περιόδου 2004-2009, οι οποίοι έφτασαν το χρέος της χώρας στα 300 δισ. ευρώ και την περίοδο 2009-2011 έταζαν τις μαγικές λύσεις των Ζαππείων. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα ενός κόμματος που υποσχέθηκε «Ελλάδα χωρίς μνημόνια» και μας έφερε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και περικοπές. Δεν θα γίνουμε αυτοί που θα βοηθήσουν τον κύριο Μητσοτάκη να πάρει προοδευτικά διαπιστευτήρια για το κόμμα του, ένα κόμμα βαθιά συντηρητικό που ντύνεται τον μανδύα της μεταρρύθμισης!
Στα διλήμματα που τίθενται από τα συμφέροντα που βολεύονται με τη συνέχιση της σημερινής κατάστασης απαντάμε, όχι με κουτσομπολιά περί συνεργασιών, αλλά με ένα απο τα σχέδια διακυβέρνησης με σοβαρές παρεμβάσεις στην παιδεία, την υγεία, την οικονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το μήνυμα για όλους μας είναι ότι έχουμε χρέος να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό μια πραγματικά προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου απέναντι στο συντηρητικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με όραμα, ρεαλισμό και αξιοπιστία για τη ριζική αλλαγή της χώρας και να φτιάξουμε, επιτέλους, ένα σωστό κράτος και μια σωστά ρυθμισμένη αγορά που θα υπηρετούν τον πολίτη και όχι τους ισχυρούς μέσα από έναν ιδιότυπο πελατειακό καπιταλισμό. Αυτό είναι το πολιτικό μας συμβόλαιο. Το υπογράψαμε με τον Ελληνα πολίτη και θα το τιμήσουμε!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, γραμματέα ΤΟ ΠΑΣΟΚ Πάτρας- μέλος Κινήματος Αλλαγής