ΑΙΓΙΟ: Σήμερα η παράσταση «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο» – Επί σκηνής ραδιοφωνική εκπομπή – Από το 2ο Δημοτικό για τη δεκαετία των 60’s

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, πραγματοποιεί με τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, αντίστοιχο πρόγραμμα, με θέμα: «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο…», με τη μορφή ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής αφιερωμένης στη χρυσή δεκαετία των 60’s.

Η εκδήλωση παρουσιάζεται το Σάββατο 5 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στο Αίγιο, με ελεύθερη είσοδο και θα πλαισιώνεται από τη χορωδία του σχολείου, το συγκρότημα Bluzirel και το Ράδιο Αίγιο 99,2.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι οι μαθητές να μελετήσουν τα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά στοιχεία μιας διαφορετικής εποχής, της εποχής των 60’s, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική για την πορεία της ανθρωπότητας, μιας και στη δεκαετία αυτή έλαβαν χώρα συνταρακτικά γεγονότα που καθόρισαν και άλλαξαν την κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήταν αναμφισβήτητα μια δεκαετία συγκρούσεων, επαναστάσεων και επαναπροσδιορισμού των αξιών και θεσμών, ενώ η μουσική γνωρίζει σημαντικές καινοτομίες, νέα ρεύματα και τραγούδια που περπατούν στο χρόνο, συναντώντας μας στο σήμερα και βαδίζοντας προς το αύριο με τη διαχρονικότητά τους.

Η γνωριμία των μαθητών με την εποχή των 60’s έγινε μέσα από μια διαθεματική προσέγγιση, η οποία είναι από τη φύση της μια προνομιούχα διδακτική μέθοδος προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος.

Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..