Τους καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη όλης της χώρας ως στυγνούς και αδίστακτους καιροσκόπους

Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ), η πλειοψηφούσα παράταξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, καταγγέλλει την ετερόκλητη ομάδα των «νεόκοπων» μνηστήρων της οδού Κολοκοτρώνη, για την εχθρική και ανήθικη συμπεριφορά τους απέναντι σε γυναίκα υπάλληλο της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης.

Οι φερόμενοι ως «Προεδρείο», αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες έσπαγαν πόρτες, άλλαζαν κλειδαριές και προέβαιναν σε υπεξαγωγή εγγράφων από τα γραφεία της Διοίκησης προς «άγνωστες» κατευθύνσεις…δεν διστάζουν να παρενοχλούν συστηματικά και να ωθούν σε μια αβοήθητη και ανυπεράσπιστη θέση την επί 14 χρόνια υπάλληλο και λογίστρια του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Χ.Κ.

Σήμερα δε το «τερμάτισαν» εντελώς…προχώρησαν σε βίαιη έξωση της υπαλλήλου από το γραφείο της, αφού προηγουμένως είχαν εισέλθει – εν τη απουσία της- σε αυτό, είχαν ανακατέψει τα προσωπικά της αντικείμενα και είχαν αφαιρέσει φάκελο με παραστατικά της οργάνωσης και οικονομικά στοιχεία, για τα οποία ως λογίστρια είχε αρμοδιότητα καταχώρησής τους στο λογιστικό πρόγραμμα και αρχειοθέτησης. Όταν η υπάλληλος προσήλθε στην εργασία της και ζήτησε διευκρινήσεις από τους παριστάμενους, σε διπλανό γραφείο, Κώστας Σπανό, Δημήτρης Αγγελόπουλο, Γιώτα Παναγοπούλου, Αντώνης Ταβουλάρης, δέχθηκε φραστική επίθεση και απειλές από τους παραπάνω κυρίους, με τον φερόμενο ως «Πρόεδρο» του παραπροεδρείου να αναλαμβάνει την ευθύνη της εισόδου στο γραφείο της. Ο Κ. Σπανός και οι λοιποί «συνεταίροι» του, επί ώρα ασκούσαν ψυχολογική βία στην υπάλληλο, με συνεχείς απειλές, ενώ ζητούσαν διαρκώς και επίμονα από την υπάλληλο να σηκωθεί να φύγει από το γραφείο της και το Εργατικό Κέντρο ανεβάζοντας διαρκώς τον τόνο της φωνής τους, πλησιάζοντάς την και κουνώντας διαρκώς τα χέρια τους απειλητικά. Όταν κάποια στιγμή τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από το γραφείο, προκειμένου να συνέλθει από το σοκ της επίθεσης που είχε δεχθεί, έλαβε την απάντηση «εμείς δεν φεύγουμε, αν θες εσύ να πας να συνέλθεις στην τουαλέτα». Μαζί τους, καθόλη τη διάρκεια του συμβάντος, βρισκόταν και ένα άγνωστο άτομο, τ’ οποίο μας έχει αναφερθεί ότι βρίσκεται παρών σε κάθε περιστατικό αυτοδικίας και παραβίασης των γραφείων μας.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η υπάλληλος σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετέβη στην Επιθεώρηση Εργασίας, στον Εισαγγελέα Πατρών και στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό, ενώ η υγεία της δεν είναι καθόλου καλά. Μάλιστα, επανερχόμενη στην εργασία της, βρήκε κλειδωμένο το γραφείο της με την κλειδαριά αλλαγμένη.

Η αήθης συμπεριφορά αυτών που επικαλούνται την «καθαρότητα» προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων, απέναντι σε μια εργαζόμενη του «Σπιτιού των Εργατών», αποτελεί τροχιοδεικτικό της προσωπικότητας αυτών των ανθρώπων. Με εκφοβιστικές ενέργειες, λόγια και τρόπους στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός εχθρικού, ταπεινωτικού περιβάλλοντος που προσβάλει την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και τη σωματική-ψυχική ακεραιότητα της εργαζόμενης, προκειμένου να προκαλέσουν την παραίτησή της.

Τους καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη όλης της χώρας ως στυγνούς και αδίστακτους καιροσκόπους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, με αυτοδικίες, εκφοβισμούς και τραμπουκισμούς, να πετύχουν τον δόλιο σκοπό τους.

Δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας, διότι επί 14 χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προσφέρει τις υπηρεσίες της με ευγένεια και σεβασμό σε ΟΛΑ τα σωματεία και τα συνδικαλιστικά στελέχη, χωρίς να μπορεί να της καταλογίσει ποτέ κανείς τίποτα. Η Χ.Κ. αποτελεί υπόδειγμα υπαλλήλου, με αδιαμφισβήτητο ήθος και συμπεριφορά, κάτι που δεν διαθέτουν οι θύτες της.

Ζητάμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, τον οποίο καλούμε να επιληφθεί της υποθέσεως, διότι το εργασιακό Mobbing έχει τόσο αστικές όσο και ποινικές προεκτάσεις, ενώ αποτελεί μια αποτελεσματική στρατηγική «ψυχολογικής τρομοκρατίας» που εκφράζει αντισυναδελφική δολιότητα, πλήττει την αξιοπρέπεια του ατόμου, απειλεί την ασφάλεια της επαγγελματικής ζωής, της ψυχικής και σωματικής ακεραιότητας.

Καλούμε τα συνδικάτα και κάθε φορέα της κοινωνίας των πολιτών, να καταδικάσουν με ανακοινώσεις τους την επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσά μας Χ.Κ.

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ