Το σύστημα κλιματισμού έκρυβε ενάμισι κιλό ηρωίνης

Σε όλη την Κεντρική Μακεδονία δρούσε ένα ζευγάρι που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στα στέκια τοξικομανών, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας ήταν αυτοί που κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου κατοικούσαν και έκρυβαν το παράνομο εμπόρευμά τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η 28χρονη Ελληνίδα και ο 29χρονος Μαροκινός σύντροφός της είχαν έδρα ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αμέσως οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψή τους. Πάνω τους κατασχέθηκαν 600 ευρώ και ένα κινητό, αλλά στο σπίτι δεν φαινόταν να υπάρχουν ναρκωτικά. Όμως, οι πληροφορίες δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση κι έτσι οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα.

Τελικά, ανακάλυψαν κρυμμένες μέσα στις σωληνώσεις του εντοιχισμένου συστήματος κλιματισμού τις τρεις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους ενός κιλού και 682 γραμμαρίων. Έτσι, το ζευγάρι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.