Θα είναι ο Μήτρογλου ο 14ος Έλληνας σε τελικό;

Στις 16  Μαΐου η Μαρσέιγ αντιμετωπίζει στον τελικό του Europa League την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Κώστας Μήτρογλου ίσως γίνει ο 14ος Έλληνας σε ευρωπαϊκό τελικό, μπορεί και ο πρώτος με τρόπαιο.

και λέμε ίσως και μπορεί διότι στο ματς με την Ανζέ την περασμένη Κυριακή, ο 30χρονος επιθετικός αποχώρησε τραυματίας, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα επιστρέψει σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Είναι λοιπόν πραγματικά οριακό το εάν θα προλάβει ή όχι ώστε να τεθεί στη διάθεση του Ρούντι Γκαρθία, για τη “μάχη” με τους “ροχιμπλάνκος”.

Σε περίπτωση που ο “Μητρογκόλ” παίξει, έστω και για λίγο, γίνεται αυτομάτως ο 14ος Έλληνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου που αγωνίζεται σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι 11 πρώτοι δεν είναι άλλοι από την 11άδα του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971, στο “Wembley“, κόντρα στον Άγιαξ. Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Σούρπης, Καψής, Καμάρας, Γράμμος, Φυλακούρης, Ελευθεράκης, Δομάζος, Αντωνιάδης. Αυτοί ήταν στην 11άδα, με τον Φέρενς Πούσκας να μην έχει κάνει αλλαγή.

Το 2004 ο Άκης Ζήκος με τη φανέλα της Μονακό έγινε ο 12ος Έλληνας που έπαιξε σε τελικό και μάλιστα στο Champions League απέναντι στην Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έγινε ο 13ος Έλληνας σε τελικό μπαίνοντας στο ματς ως αλλαγή στην παράταση και συγκεκριμένα στο 103′ (αντί του Νίμαϊερ) με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης κόντρα στη Σαχτάρ στον τελικό του UEFA Cup το 2009.

Πάντως, ακόμα κι αν δεν παίξει, εάν είναι στην αποστολή, ο Κώστας Μήτρογλου θα γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο, εφόσον βέβαια το πάρει η Μαρσέιγ.