Ο Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης

Ακόμα και την ώρα που το Νόμπελ Ειρήνης, έχει κατά καιρούς καταλήξει στα χέρια των Χένρι Κίσινγκερ, Τζίμι Κάρτερ και Μπάρακ Ομπάμα, η πρόταση για απονομή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μοιάζει και πάλι σαν… ανέκδοτο.

Δεκαοκτώ Ρεπουμπλικανοί βουλευτές λοιπόν, πρότειναν για το βραβείο τον Αμερικανό Πρόεδρο, όπως φαίνεται σε επιστολή που δημοσιεύει το NBC.

18 lawmakers nominate President Trump for Nobel Peace Prize:

“We can think of no one more deserving of the Committee’s recognition in 2019 than President Trump for his tireless work to bring peace to our world.” pic.twitter.com/WtkyVMSc69

— NBC News (@NBCNews) May 2, 2018

Στην επιστολή υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, αξίζει αυτή την διάκριση ως αναγνώριση των προσπαθειών του για την ειρήνη και την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου.

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος που αξίζει την αναγνώριση της Επιτροπής για το 2019 από τον Πρόεδρο Τραμπ για τις διαρκείς προσπάθειές του να φέρει την ειρήνη στον κόσμο μας», επισημαίνεται στην εν λόγω επιστολή.

Η επιστολή έχει ήδη αποσταλεί στην επιτροπή των βραβείων Νόμπελ στην Νορβηγία.

Σε αντίστοιχη πρόταση είχε προχωρήσει προ ημερών ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος  σημείωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του θα πρέπει να βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του τερματισμού της πολυετούς διένεξης με την Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά της Πιονγκγιάνγκ.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να κερδίσει το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Αυτό που επιθυμούμε είναι μόνο η ειρήνη», είπε ο Μουν σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, σύμφωνα με αξιωματούχο της προεδρικής κατοικίας που ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Τραμπ δήλωσε: «Ο πρόεδρος Μουν ήταν πολύ ευγενικός προτείνοντάς το. Πιστεύω ότι ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους του να κάνει αυτή τη δήλωση όμως το βασικό είναι να τα καταφέρουμε. Θέλω την ειρήνη».

Πηγή: reader.gr