Νίκος Παππάς: Μηδενική η εισροή χρημάτων στα ταμεία του Διαστημικού Οργανισμού

Την μηδενική εισροή χρημάτων στα ταμεία του Διαστημικού Οργανισμού επισήμανε ο κ. Νίκος Παππάς προκειμένου να διαψεύσει τις καταγγελίες περι κακοδιαχείρισης κονδυλίων ενώ παράλληλα επισήμανε για την θορυβώδη παραίτηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή πως «Όποιος μιλά για αριστεία πρέπει να έχει και ένα μέτρο αριστείας. Ο απόλυτος κριτής δεν είναι ούτε ο Παππάς, ούτε ο Τσίπρας, ούτε η ΝΔ, ούτε ο Κριμιζής».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν οι Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ) και Γιάννης Μανιάτης (ΔΗΣΥ) υποστήριξε πως «πιαστήκατε από πράγματα απολύτως αστήρικτα που είπε ο κ. Κριμιζής, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτε κολάσιμο» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Ο κ. Κριμιζής έχει ένα αξιοσέβαστο επιστημονικό έργο γι αυτό και συμμετείχε στον διαστημικό οργανισμό. Είχε πολύ καλές ιδέες για το οργανόγραμμα πολλές από τις οποίες υιοθετήσαμε. Δυστυχώς μετά από δύο συνεδριάσεις διαπίστωσε πως είναι απογοητευμένος και αποχώρησε» ενώ πρόσθεσε ότι η στελέχωση του διαστημικού οργανισμού έχει γίνει αξιοκρατικά και πως «οι άνθρωποι του οργανισμού δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια από τον κ. Κριμιζή».

«Τα περι διαχείρισης χρημάτων είναι αβάσιμα. Δεν έχει ακόμα ΑΦΜ ο διαστημικός οργανισμός και  δεν έχει εισπράξει ούτε διαχειριστεί ένα ευρώ. Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων πέφτει στο κενό» τόνισε σε άλλο σημείο ενώ παράλληλα αποδέχθηκε την πρόταση της κυρίας Ασημακοπούλου να υπάρξει συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής με την παρουσία του κ. Κριμιζή αλλά και του νέου προέδρου του οργανισμου Χριστόδουλο Πρωτοπαππά.

Από την πλευρά της η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ επισήμανε πως ο κ. Κριμιζής με «επιστολή κόλαφο λέει ότι με δικές σας αποφάσεις κάνατε τον διαστημική υπηρεσία υποχείριο της γραφειοκρατίας. Αποκαλεί τον στενό σας συνεργάτη κ. Μαγκλάρα «τσάρο του διαστήματος» και καταγγέλλει  κακοδιαχείριση κονδυλίων. Επιλέξατε να τον απαξιώσατε και λοιδορήσατε. Τον χρησιμοποιήσατε ως άλλοθι για να μετατρέψετε την διαστημική υπηρεσία σε οργανισμό προσλήψεων και κακοδιαχείρισης» ενώ πρόσθεσε «Μαθαίνω ότι υπάρχει έγγραφο του κ. Μαγκλάρα που ζητά χρήματα από το Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων αν και εσείς είχατε πει ότι θα χρηματοδοτηθεί από ΕΣΠΑ. Προβάλατε ως δικαιολογία ότι ο οργανισμός δεν έχει ΑΦΜ και δεν έχετε εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Είναι σαν την επιχειρηματολογία του κ. Καμμένου με την Σ. Αραβία που μας είπε ότι δεν πρόλαβε».

Επίσης ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι «η παραίτηση του καθηγητή Κριμιζή είναι κορυφαία απόδειξη γιατί πρέπει να φύγετε τώρα από την κυβέρνηση και πριν οριστικοποιήσετε τις νέες δεσμεύσεις για την χώρα με τους δανειστές. Δεν σας εμπιστευόμαστε γιατί αποδείξατε ότι δεν έχετε κανένα όριο όπως αποδείχθηκε με την υπόθεση Κριμιζή. Πίστεψα στο νομοσχέδιο λέγοντας ότι κάνετε φωτεινή εξαίρεση στην κακή πρακτική ΣΥΡΙΖΑ που διορίζει συγγενείς και κολλητούς. Φέρατε ένας επιστήμονα διακεκριμένο που τίμησε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Δεν αντέξατε τον εαυτό σας ούτε ένα μήνα. Τον οδηγήσατε σε παραίτηση. Το μείζον είναι ότι ευτελίστηκε η διεθνής εικόνα της χώρας σε βασικές αξίες».

Απαντώντας ο κ. Παππάς στην κριτική του βουλευτή της ΔΗΣΥ είπε πως «το κόμμα σας έλεγε πριν από ένα μήνα να προχωρήσουμε σε συνταγματική αναθεώρηση και τώρα λέτε να πάμε σε εκλογές την επόμενη Κυριακή. Πήδημα δεύτερου βαθμού από το μείον στο συν άπειρο. Η χώρα έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη. Θα επιτύχουμε όπως όλα δείχνουν και πάλι υψηλά πλεονάσματα και θα προχωρήσουμε σε διανομή μερίσματος».