ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Στο Patras Science Festival, σήμερα, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Στο Patras Science Festival του εκπαιδευτικού οργανισμού «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής), που θα γίνει αυτή την Πέμπτη, 3 Μαΐου, θα συμμετάσχει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας.

 

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Ελληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.
Ετσι, σύνθετες και δυσερμήνευτες έννοιες εκλαϊκεύονται και φτάνουν σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, φέρνοντας και στην περιοχή έννοιες, ιδέες, ερεθίσματα, εμπειρίες και ανθρώπους της επιστήμης, που συνδυάζεται με τις τέχνες, γίνεται πιο προσιτή και διασκεδαστική. To Patras Science Festival επιδιώκει να φέρει την επιστήμη κοντά σε μικρούς και μεγάλους, αποκαλύπτοντας τη χαρά που κρύβει μέσα της.