(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Οι 75 μέρες αμάζευτων σκουπιδιών και το κάλεσμα των κατοίκων στο συλλαλητήριο της Δευτέρας – “Η κατάσταση που επικρατεί αποτελεί ντροπή” λένε

Έχουν περάσει 75 ημέρες από την ημέρα που έληξε και η τελευταία παράταση της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας. 75 ημέρες που δεν έχει γίνει αποκομιδή σκουπιδιών στην Αιγιάλεια . 75 ημέρες που έχουν συσσωρεύσει στους δρόμους της Αιγιάλειας 2500-3000 τόνους σκουπίδια.

Μετά το έγκλημα που συντελέστηκε για πολλά χρόνια στο ΧΥΤΑ Αιγείρας και τον κατέστρεψε ανεπανόρθωτα, ένα νέο έγκλημα συντελείται σε βάρος της δημόσιας υγείας, του τουρισμού και της ανάπτυξης στην Αιγιάλεια από την όπως φαίνεται αδυναμία( ή απροθυμία;) ανταπόκρισης του Δημάρχου στις εντολές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Υπουργού Εσωτερικών για την αποκομιδή των στερεών αποβλήτων.

75 ημέρες που δεν μαζεύονται σκουπίδια χωρίς καμία πειστική εξήγηση από το Δήμαρχο Αιγιάλειας . 75 ημέρες ψέματα, αναλήθειες, φημολογίες και πρόθυμα παπαγαλάκια που διακινούν ψευδολογίες και ανακρίβειες για να εκφοβίσουν κατοίκους, επαγγελματίες, εμπόρους κλπ.

Μέρες περιφρόνησης του Δημοτικού Συμβουλίου και των αποφάσεων της πλειοψηφίας του αλλά και της κοινωνίας. Η κατάσταση είναι πλέον οριακή και καλούμαστε όλοι να πούμε ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ.

Καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται τη Δευτέρα 7 Μαίου 12:00 στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο από πλήθος φορέων και οργανώσεων από όλη την Αιγιάλεια, για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας σαν πολίτες και να απαιτήσουμε την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, την άμεση εκκίνηση της ανακύκλωσης και άλλων μορφών διαχείρισης.

Αν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ας παραιτηθεί. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εντείνει τις παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του. Η κατάσταση που επικρατεί αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για την Αιγιάλεια και ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για την υγεία μας και την τοπική οικονομία.

Καλούνται επίσης όλοι οι φορείς, Σύλλογοι και Οργανώσεις της Ανατολικής Αιγιάλειας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και να προσυπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ